REKLAMI GEÇ

TRT kökenli Spiker’den liselilere destek

TRT kökenli Spiker’den liselilere destek

Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğine katılmak üzere Denizli’ye gelen haber Spikeri Gülgün Feyman, Türkiye Liseliler Birliği üyelerinin eylemine katılarak destek verdi. Feyman, AK Parti’yi eleştirdi.

/ DENİZLİHABER / 9 Mart 2014 Pazar, 14:50

Türkiye Liseliler Birliği Denizli üyeleri, Çınar Meydanı’nda ‘AK Parti ile Maçımız Var. Bir Golde sen at’ sloganı ile gerçekleştirdikle eylemde, Meslek Liseleri’nde Beden eğitim derslerinin kaldırılmasını protesto etti.

denizli-tlb-eylem-gulgun-feyman-ic-1

Eylem’de Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın kaleye geçtiği maçta penaltı atışlarını gole çeviren gençler ellerinde ‘Meslek Lisesi Memleket Meselesi’, ‘Meslek Lisesi Direnişin Simgesi’, ‘Mesele 3-5 gol meselesi değil sen hala anlamadın’, AKP ile maçımız var, bir golde sen at’ yazılı pankartlarla Çınar Meydanı’nda toplanan gençlere, TRT kökenli haber spikeri Gülgün Feyman’da destek verdi.

BOMBA GİBİ SÖZLER

TRT kökenli Ulusal Kanal’ın haber spikeri Gülgün Feyman,  Atatürk’ün ‘Sağlam Kafa Sağlam Vücutta Bulunur’ sözünü hatırlatarak, “Liselerden beden eğitimi derslerini kaldırıyorsunuz, sonra da obezle mücadele için spora teşvik ediyorsunuz. Bu nasıl bir anlayış.  O çocuklara ücretsiz sporu sevdirmenin yolundan biri de okullardaki beden eğitimi dersleridir. Liselerdeki beden eğitim dersleri kime battı neden battı anlamıyorum. Ancak bu konuda mücadele eden gençler bizleri yüreklendirdi” diyerek Milli Eğitim Bakanlığı’nın Haftalık ders çizelgelerinde yaptığı değişikliği eleştirdi.

BU MAÇ DEVAM EDECEK
Liseli öğrenciler adına basın açıklaması yapan Kız Meslek Lisesi öğrencisi ve Türkiye liseliler Birliği Denizli İl Sekreteri Ceren Ruscuklu, “AKP, bu uygulaması ile yalnızca beden eğitim derslerine değil, Milli Eğitimi hedef almıştır. Karşılarına aldıkları bu liseliler Tüm Türkiye’de alanlara çıkacak. Beden eğitimi derslerin kaldırılamayacağı tüm yurtta haykıracak. Bu arada AKP ile maç ayarladık. Galibi belli olan maç burada kalmayacak tüm meslek liselerinde devam edecek” dedi.

denizli-tlb-eylem-gulgun-feyman-ic-2

Basın açıklamasının ardından TLB üyeleri, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın maskını takan gencin kaleye geçtiği maçta,  penaltı atışları yaparak eylemi sonlandırdılar.

Liselerinin eylemine İşçi Partisi il örgütünün yanı sıra eğitimcilerde katıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı