REKLAMI GEÇ

Yenikapı’ya “şov” diyen Sıla’ya konser darbesi

Yenikapı’ya “şov” diyen Sıla’ya konser darbesi

Hafta sonunda İstanbul Yenikapı’da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi ile ilgili “Kesinlikle darbe karşıtıyım ama böyle bir şovun içinde bulunmayı tercih etmiyorum” ifadesini kullanan Denizlili sanatçı Sıla, iptal edilen konserlerin şokunu yaşıyor. İptallerin ardından açıklama yapan Sıla, “şaşkınlık ve biraz da üzüntüyle izlemekteyim” ifadesini kullandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Ağustos 2016 Perşembe, 15:53

Pop sanatçısı Sıla’nın çeşitli kentlerde vereceği konserlerle ilgili birbiri ardına iptal açıklamaları geliyor. Sanatçının İstanbul ve Bursa konserlerinin ardından Ankara ve Kayseri’de vereceği konserler de iptal edildi.

denizli-sila-baba-sukru-gencoglu-ndan-destek-anons

İLK İPTAL İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR’DEN
Sıla’nın21-22 Eylül’de İstanbul’da, 28 Eylül’de Bursa’da vereceği konserler iptal edildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin konuyla ilgili açıklamasında, “Halkımızın ülkemize sahip çıkmak için meydanlarda verdiği mücadeleyi şov olarak nitelendiren, bu onurlu duruş ve iradeyle alay eden sanatçılar da bulunmaktadır. Bu nedenle söz konusu sanatçılardan biri olan Sıla Gençoğlu’nun 21 ve 22 Eylül 2016 tarihlerinde Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde yapılması düşünülen konserleri belediyemizce iptal edilmiştir” denildi.

BİR İPTAL DE BURSA’DAN
Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Bursa Kültür Sanat Turizm Vakfı da, Sıla’nın 28 Eylül’de Bursa Kültürpark Açıkhava Tiyartosu’nda vereceği konserin iptal edildiğini duyurarak, şu açıklamayı yaptı:

“Halkımızın ülkemize sahip çıkmak için meydanlarda verdiği mücadeleyi şov olarak nitelendiren, bu onurlu duruş ve irade konusunda gerekli duyarlılığı göstermeyen sanatçılardan biri olan Sıla Gençoğlu’nun 28 Eylül 2016 tarihlerinde Bursa Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda yapılması düşünülen konserin yer tahsisi belediyemizce iptal edilmiştir.”

ANKARA KONSERİ DE İPTAL
İstanbul ve Bursa konserlerinin iptaliyle ilgili gelişmelerin şaşkınlığını yaşayan Sıla’ya bir iptal haberi de başkentten geldi. Sıla’nın bugün Ankara’daki bir alışveriş merkezinde vereceği konser iptal edildi. AVM’den yapılan açıklamada, konserin Mardin Kızıltepe ve Diyarbakır Sur’da meydana gelen terör saldırıları nedeniyle iptal edildiği duyuruldu.

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR DE İPTAL ETTİ
Sıla’nın Kadir Has Spor ve Kongre Merkezi’ndeki konseriyle ilgili rezervasyon da Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından iptal edildi. Sıla’nın, Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne yönelik paylaşımı nedeniyle konser sırasında olay çıkabileceği endişesinden dolayı iptal kararı verildiği belirtildi.

SILA’DA AÇIKLAMA GELDİ
Art arda gelen konser iptallerinin ardından Sıla, instagram sayfasından konu hakkında şu açıklamayı yaptı:

“Demokrasiye sığınarak söylediklerim, demokrasi mitingine katılmama gerekçemin geldiği noktayı şaşkınlık ve biraz da üzüntüyle izlemekteyim.

Gündemi acılarla dolu bir ülkede sizleri bu meseleyle ilgili meşgul ediyor olmaktan da hicap duyuyorum. Demokrasi farklılıklara saygı duymanın, o renkli farklılıklarla omuz omuza yaşamayı becerebilmenin adıdır.

Söz konusu demecimde şehitlerimizi ya da demokrasi nöbeti tutan yurttaşlarımızı kast etmediğimi açıklamak zorunda kalmış olmayı ve kelimelerimin hoyratça çarpıtılmış olmasını hala hazmedebilmiş değilim.

Hakkımdaki tartışmaları bu ruh hali ve yangını ile takip etmekteyim. Demokrasi ve ahlak çerçevesinde yapılan her türlü yorum, eleştiri ve sergilenen tutum kıymetlimdir. Saygı, sevgi, iyi niyetle…”

NE DEMİŞTİ?
1980 öncesi AP’den Denizli Milletvekili olan Rıza Gençoğlu’nun torunu, DYP eski İl Başkanı Şükrü Gençoğlu’nun kızı Sıla, sanat dünyasından çok sayıda katılımın olduğu Demokrasi ve Şehitler mitingi için “Kesinlikle darbe karşıtıyım ama böyle bir şovun içinde bulunmayı tercih etmiyorum” açıklamasını yapmıştı.

Sıla, bu konudaki eleştirelere de ““Bu konuyla ilgili izahat vermek istemiyorum. Yanlış tarafa çekmek isteyen, tabii ki yanlış tarafa çekti. Ama ben sözümün arkasındayım. Demokrasi demiyor muyuz? Ben de fikrimi, düşündüğümü söyledim işte” yanıtını vermişti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı