REKLAMI GEÇ

Kızılay mobil kan alma ve ikram araçlarını tamamlıyor

Kızılay mobil kan alma ve ikram araçlarını tamamlıyor

Kızılay iki önemli yatırımı daha devreye almaya hazırlanıyor. Hayırsever Kazım Karaçetin’in bağışıyla oluşturulan mobil kan bağış aracı ile mobil ikram aracı tamamlanma aşamasına geldi. Kızılay Şube Başkanı Erdal Otçu, katkılarından dolayı hem hayırseverlere, hem de destek veren Denizlililere teşekkür etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Kasım 2018 Perşembe, 16:55

Hayırsever Kazım Karaçetin’in Kızılay’a bağışladığı 220 bin lira ile alınan ve iç donanımı Kızılay Genel Merkezi tarafından yaptırılan seyyar mobil kan bağış aracı tamamlandı.

Kısa bir süre sonra hizmete girecek aracı Kızılay Denizli Şube Başkanı Erdal Otçu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Denizli kamuoyuna tanıttı. Bir düğme ile açılıp kapanan, aynı anda 4 kişinin kan bağışlayabileceği, içinde kliması, doktor görüşme odası, ikram yeri bulunan araç, yaklaşık 220 bin lira bağış bedeli ile tamamlandı. Kızılay Denizli Şube Başkanlığı, bunun yanında yapımı devam eden ikram aracı ile ikisini hizmete sokmak için gün sayıyor.

DENİZLİ VE BÖLGE İÇİN ÖNEMLİ BİR KAZANIM
Denizli ve bölgenin önemli bir ihtiyacını karşılayacak seyyar mobil kan bağış aracının hayata geçmesinde Kazım Karaçetin isimli bağışçının fedakarlığının olduğunu ifade eden Kızılay Denizli Şube Başkanı Erdal Otçu, “Bizler şartlı bağış adı altında bağış kabul ediyoruz. Bağışçının istediği yönde de o bağışını gerçekleştiriyoruz. Bağışçımız, bize geldiğinde bağışlayacağı paranın farklı bir amaç için kullanılmasını talep etmişti. Bizler de Denizli ve bölgenin böyle bir araca ihtiyacı olduğunu anlatınca hiç düşünmeden bağışını bu yönde gerçekleştirdi. Biz aracı aldık. Genel merkezimiz de iç donanımını tamamladı” dedi.

SEYYAR İKRAM ARABASI DA GELİYOR
Mobil kan bağış aracının yanında mobil ikram aracı da yaptırdıklarını anlatan Otçu, “Kızılay şubemiz bir tane de seyyar ikam aracı yaptırıyor. İkram aracımız da bağışçıların desteği ile alındı. İç mutfak dizaynı yapılıyor. Bu araç da kısa süre sonra tamamlanacak. İkisini Denizli halkının hizmetine sunacağız. Seyyar mobil kan bağış aracımız ile ikisi birlikte çalışacak. Denizli’miz her zaman bizlerin yanında yer aldı. Bundan sonraki süreçte de yanımızda olmaya devam edecektir. Kan bağışının yanında diğer alanlarda da çalışmalarımız devam ediyor. Bizleri yalnız bırakmasınlar” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı