REKLAMI GEÇ

Denizli Kızılay Kan Merkezi’nde yeterli stok yok

Denizli Kızılay Kan Merkezi’nde yeterli stok yok

Denizli Kızılay Kan Merkezi Ramazan ayının başlamasıyla birlikte sadece 411 ünite kan toplayabildi. Kan stoklarının olması gerekenden çok düşük olduğunu belirten Kan Merkezi Doktoru Nesrin Girgin Çelik, İncilipınar ve Adalet Parkı’nda kan bağışı kabul ettiklerini söyledi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 13 Temmuz 2014 Pazar, 13:48

Denizli Kızılay Kan Merkezi her sene olduğu gibi bu Ramazanda da aynı konudan muzdarip. Vatandaşların sıcak ve oruç tutmalarından dolayı kan bağışında bulunmaması kan merkezindeki stok sayılarını olumsuz etkiledi. İftardan sonra kan vermenin bir sıkıntısı olmadığını belirten Kan Merkezi Doktoru Nesrin Girgin kan verecek vatandaşların sağlık kontrolü ardından uygun olursa kan aldıklarını belirtti.

kan bagısı-kızılay-ic

Denizli Kızılay Kan Merkezinde yeterli kan stoğu olmadığını belirten Kan Merkezi Doktorlarından Nesrin Girgin, “ Ramazan bayramında çalışmamız olmuyor. O yüzden bayrama kadar kan stoku yapmak zorundayız. Ramazan bayramı olduğu için vatandaşlarda bayram havası yaşıyor. Bayram havası olduğu için kan bağışı yapmak kimsenin aklına gelmiyor. Şuanda stoklarımız olacak seviyede değil” dedi.

Adalet ve İncilipınar parkında süren Ramazan etkinlikleri süresince akşamları saat 24:00 kadar vatandaşların kan verilmesi için araçların bulundurduklarını söyleyen Doktor Girgin, “Kan verecek vatandaşlarımız gelmeden önce kimlikleriyle gelirlerse mağdur olmamış olurlar. Kadir gecesi Yenicamide ve Yatağan Tekke camisinde sabah 5 e kadar kan toplayacağız. Kan sürekli ihtiyaç. Sadece kaza anında gerek duyulmuyor. Kan kullanımı yapmak zorunda olan hastalarımız var. Vatandaşlarımızdan düzenli kan bağışında bulunmalarını istiyoruz. Çünkü kan stoklarına ihtiyacımız var” diye konuştu.

İFTAR SONRASI KAN VERİLEBİLİR
İftar sonrası vatandaşların sağlık kontrolü yapıldıktan sonra kan alındığını belirten Doktor Girgin, iftar sonrası kan vermenin sağlık açısından sorun olmadığını vücutta herhangi bir sorun varsa yapılan kontrol sonucu kan almadıklarını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı