REKLAMI GEÇ

Kızılay’dan kan bağışı çağrısı

Kızılay’dan kan bağışı çağrısı

Covid-19 (koronavirüs) salgını nedeniyle kan bağışı azalan Kızılay’dan kan bağışı çağrısı geldi. Kan alma noktalarında tüm hijyenin sağlandığı, kanın salgın sırasında dahi kesilmeyen bir sağlık hizmeti olduğunu belirtilerek, vatandaşlar kan vermeye davet edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Mart 2020 Salı, 10:27

Corona Virüs salgını Türkiye’de hızla yayılmaya devam ediyor. Türk Kızılayı ise salgın nedeniyle bağışların azaldığını sık sık dile getiriyor. Türk Kızılayı Güney Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Zafer Aydın, alınan tedbirleri anlattı, vatandaşları bağışa davet etti.

“KAN BAĞIŞLARI OLDUKÇA AZALMIŞTIR”
“Kan bankacılığı tedarik zinciri salgın sırasında dahi kesilmemesi gereken kritik sağlık hizmetlerindendir” diyen Müdür Aydın, “Halkımız evlerine davet edildiği bu günlerde, fedakar sağlık çalışanlarımız da ilgili tedbirlerini aldı ve sahada aktif olarak görevlerini icra ediyorlar, süreç boyunca da sahada olacaklardır. Kan bağışları oldukça azaldı, hastanelerdeki bazı ameliyatlar ertelenmiş olsa da yine de kan ihtiyacı devam ediyor. Hastanelerimize bu süreçte sağlıklı bireylerimizin gitmemesi yönündeki tavsiyelere uyulmalıdır. Olağan hallerde olduğu gibi Türk Kızılay, hastaneler dışında kan bağışlarını toplayacak ve bileşenleri hastanelere dağıtacaktır. Nitekim tüm kısıtlamalara rağmen mülki idarenin kan bağış araçlarımıza izin vermesinin sebebi de bu mecburiyettendir” dedi.

“TÜM HİJYEN TEDBİRLERİ ALINDI”
Gerek mobil kan bağışı noktaları gerekse sabit kan bağışı noktalarında tüm hijyen tedbirlerin alınmış olduğunu belirten Müdür Aydın, “Hem personelimizin sağlığı hem de halk sağlığı için gerekli tedbirler hayata geçirilmiştir. Kan bağış noktalarımızda kalabalıklara izin vermeden sırayla içeri alınmakta, girmeden önce ateş ölçümü yapılmaktadır. Bu zorlu süreçte sergilediğimiz toplumsal dayanışmanın bir parçası olarak 18-50 yaş arasında ve Sağlık Bakanlığımızda COVID-19 için dile getirilen risk grubunda olmayan kan bağışçılarımızı kan bağışına davet ediyor ve anlayış ve yardımseverliğiniz için teşekkür ediyoruz. Bu kapsamda kişisel koruyucu tedbirlerinizi almak suretiyle evden çıkışınız-kan bağış süreciniz-eve varış süreniz ile kan bağışına ayıracağınız ortalama 1 saatlik sürede; kan stoklarımızın azaldığı bu kritik günlerde en az 3 hastaya şifa olacağınızı unutmayınız” dedi.

“EN KÜÇÜK ŞÜPHEDE BAĞIŞ KABUL EDİLMİYOR”
Bağış yapmak isteyen kişinin tüm kontrollerinin yapıldığını uygun görülürse bağışının kabul edildiğini ifade eden Aydın, “Ayrıca kan bağış ekip doktoru tarafından Sağlık Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu COVID-19 rehberinde yer alan kriterlere uygun olarak gelen bağışçı adaylarının olası kesin vaka tanımına uyup uymadığı titizlikle sorgulanıyor. En küçük bir şüphede kan bağışı kabul edilmemektedir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı