REKLAMI GEÇ

Kızılay’ın iki yeni aracı hizmete hazır

Kızılay’ın iki yeni aracı hizmete hazır

Hayırseverlerin bağışlarıyla Kızılay iki yeni araca kavuştu. Seyyar kan bağış aracı ile seyyar ikram aracı önümüzdeki günlerde hizmete girecek. Kızılay Denizli Şube Başkanı Erdal Otçu, yaptığı toplantı ile hizmete girecek araçlar hakkında bilgi verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Aralık 2018 Çarşamba, 13:48

Denizli’de hayırseverlerin katkılarıyla Kızılay Denizli Şubesi’ne seyyar kan bağış aracı ve seyyar ikram aracı kazandırıldı. Kızılay bünyesinde hizmet verecek seyyar mobil kan bağış aracının iç donanımı, Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılırken, seyyar ikram aracının modifiyesinin tamamen Denizli Şubesi tarafından yaptırıldığı açıklandı.

Kızılay Denizli Şube Başkanı Erdal Otçu, Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Salonu’nda yaptığı basın toplantısı ile araçlar hakkında bilgi verdi. Otçu, 8 Aralık Cumartesi günü saat 13.30’da Bayramyeri Meydanı’nda düzenlenecek törene tüm vatandaşları davet etti. Törende vatandaşlara pilav ve ayran ikramında da bulunacaklarını belirten Otçu, “Denizli ve bölgenin önemli bir ihtiyacını karşılayacak seyyar mobil kan bağış aracının hayata geçmesinde Kazım Karaçetin isimli bağışçının inanılmaz fedakarlığı oldu. Kazım Karaçetin ve diğer hayırseverlerin yaptıkları bağışla araçlara toplam 400 bin lira harcandı.

Şartlı bağış alınıyor
Toplantıda araçların hizmete hazır olduğunu aktaran Otçu, “Bizler şartlı bağış adı altında bağış kabul ediyoruz. Bağışçının istediği yönde de o bağışını gerçekleştiriyoruz. Bağışçımız, bize geldiğinde bağışlayacağı paranın farklı bir amaç için kullanılmasını bizden talep etmişti. Bizler de Denizli ve bölgenin böyle bir araca ihtiyacı olduğunu anlatınca hiç düşünmeden bağışını bu yönde gerçekleştirdi. Biz aracı aldık. Genel merkezimiz de iç donanımını tamamladı. Denizli ve bölge için önemli bir kazanımdır” dedi.

Doğal afetlerde kullanılacak
Kızılay Denizli Şubesi’nin, Serinhisar’daki 4 bin metrekarelik kapalı deposuyla Türkiye’nin önemli şubeleri arasında yer aldığını da sözlerine ekleyen Erdal Otçu, “Seyyar ikram aracı taşra bölgelerimizde mevcut olan bir araç değil. Bu nedenle seyyar ikram aracımızın önemi büyük. Biz bu aracı olası bir depremde, yangında, sel felaketinde halkın beslenme ihtiyacını karşılamak üzere ya da ramazan aylarında varoşlarda yapacağımız iftar ikramlarında kullanacağız. Yeni konseptte Kızılay çadır kurma görevine devam ediyor. Serinhisar’daki 4 bin metrekare kapalı alan afet depomuzda çok sayıda çadır ve battaniyelerimiz, mutfak setlerimiz ve ısınma araç gereçlerimiz bulunuyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı