REKLAMI GEÇ

Kızılay’ın kan stokları yüzde 50’nni altına düştü

Kızılay’ın kan stokları yüzde 50’nni altına düştü

Kızılay Denizli Şubesi Başkanı Adem Salih Deniz, kan stoklarında ciddi bir azalma olduğunu belirterek, vatandaşları kan bağışına çağırdı. Deniz, “Kan stoğu kritik seviyenin altına indi” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Ağustos 2020 Perşembe, 14:17

Kızılay Denizli Şubesi Başkanı Adem Salih Deniz, koronavirüsün yarattığı etki nedeniyle Kızılay’ın kan stoklarında azalma yaşandığını söyledi.

Pandemi sonrası periyodik bir şekilde kan bağışlarında azalma yaşandığını belirten Deniz, “Pandemi tüm Dünya’yı etkisi altına aldıktan sonra Kızılay olarak bundan ciddi şekilde etkilenmeye başladık. Kan bağışlarındaki gerileme, stokların hızla azalmasına yol açtı. Şu anda kritik seviyenin altındayız. Stoklarımız yüzde 50’nin altına geriledi” dedi.

KAN İHTİYACI SÜREKLİDİR
Kan ihtiyacının sürekli olduğunu hatırlatan Deniz, “Kan sağlanması gereken kronik rahatsızlığı olan hastalarımız var. Yaşanan kazalar ve olaylar nedeniyle ortaya çıkan kan ihtiyaçlarını da karşılamak durumundayız” dedi.

VATANDAŞLARA ÇAĞRI: RAHAT OLUN
Pandeminin kan bağışına bir engel teşkil etmediğini belirten Deniz, “Virüs kapan vatandaşlarımız dışında herkes kan bağışında bulunabilir. Kızılay’ın tüm şubeleri ve kan alma birimleri pandemiye karşı her türlü önlemi aldı. Vatandaşlarımızın, bağışçılarımızın içi rahat olsun” dedi.

Yorumlar

İsmail   -  Bağlantı 21 Ağustos 2020, 08:14

Milletimiz pandemi yüzünden değil Kızılay’a güven kalmadığı için kan bağışında bulunmuyor, Kızılay başkanının yaptıkları, böyle büyük bir kurumun hükümetin nasıl arka bahçesi haline geldiği, toplanan kanların Türkiye dışında verilmesi vs.

Anıl   -  Bağlantı 20 Ağustos 2020, 22:18

Vatandaş kızılaydan KAÇINIYOR olabilir mi acaba?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı