REKLAMI GEÇ

Otçu: Kızılay bir iyilik hareketidir

Otçu: Kızılay bir iyilik hareketidir

Türk Kızılayı Denizli Şube Başkanı Erdal Otçu, kuruluşunun 148’inci yılını kutlayan Kızılay’ın bir iyilik hareketi olduğunu vurguladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Haziran 2016 Cumartesi, 14:27

Kızılay Şube Başkanı Erdal Otçu, yaptığı açıklamada, tüzüğünde de belirtildiği üzere faaliyetleri zamanla sınırlı olmayan kuruluşunu “büyük bir yardım çınarı”na benzeterek, bugüne kadar güç veren milyonlarca iyilik gönüllüsüne teşekkür etti.

Ebediyete göç eden Kızılaycılara rahmet dileyen Otçu, “Kızılaycılık özünde bir iyilik hareketidir. Bu iyilik hareketi neredeyse 1,5 asırdır iyi insanların omuzlarında yükselmiş, dünyanın dört bir yanında ay yıldızlı bayrağımızı ve Kızılay hilalimizi gururla dalgalandırmıştır. Ülkemizdeki ihtiyaç sahipleri bir yana, bugün beş kıtada milyonlarca mağdur ve mazlum Kızılay’ın hilalini görünce rahat bir nefes almaktadır” dedi.

Otçu, Kızılay’ın ihtiyaç sahipleri arasında dil, din, ırk, cinsiyet ve mezhep ayırımı yapmadan Türk milletinden aldığı merhamet elini mağdurun eliyle buluşturduğunu, yaraların ayırımsız şekilde sarılmasına devam edileceğini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı