REKLAMI GEÇ

1 milyonluk doları 200 bin liraya almak isterken dolandırıldılar

1 milyonluk doları 200 bin liraya almak isterken dolandırıldılar

Sosyal medyadan tanıştıkları 3 kişiye ‘ellerindeki 1 milyon lira değerindeki Avustralya dolarını 200 bin liraya satacaklarını söyleyerek Elazığ’dan Denizli’ye getiren 4 şüpheli, anlaştıkları kişilere siyah çanta içinde para yerine gazete kağıdı koyup dolandırdı. JASAT tarafından Denizli’de yakalanan zanlılar cezaevine gönderildi.

Ali Bilge / DENİZLİHABER / 7 Mayıs 2021 Cuma, 10:56

Elazığ’da yaşayan Hasan K.(29), Ömer Şerif Ö.(32) ve Çağrı B.(30), internette ‘1 milyon lira değerindeki Avustralya dolarının 200 bin liraya satılacağı’ ilanını görerek Denizli’ye geldi. Kentte, Orhan O.(37), Mehmet S.(39), İlker B.(50) ve Neval Ç.(40) ile buluşan vatandaşlar, siyah çanta içinde sözde 1 milyon lira değerindeki Avusturalya doları aldı, karşılığında 200 bin lira ödeme yaptı. Taraflar daha sonra ayrıldı.

Bir süre sonra çanta içindeki dolarları kontrol eden vatandaşlar, üst kısımda dolarların bulunduğunu ancak dolarların sahte olduğunu, alt kısımda ise dolar büyüklüğünde kesilen gazete kağıtları konulduğunu fark etti. Dolandırıldıklarını anlayan vatandaşlar jandarmaya giderek şikayetçi oldu.

Denizli İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), olayla ilgili çalışma başlattı. Şüphelilere yönelik takip ve inceleme yapan ekipler, düzenledikleri operasyonda 4 şüpheliyi yakaladı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada sahte dolarlar, dolar büyüklüğünde kesilmiş gazete ve dergi sayfaları ele geçirildi.

Şüpheliler karakoldaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlıların 4’ü de tutuklandı.

Yorumlar

Haso   -  Bağlantı 7 Mayıs 2021, 14:09

haber; “adliyedeki işlemlerin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.” şeklinde arşive kalkar. Aslında adamları takdir etmek lazım, çakal sövüşlemişler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı