REKLAMI GEÇ

14 sanıklı Soma Davası beratle sonuçlandı

14 sanıklı Soma Davası beratle sonuçlandı

Soma’da yaşanan ve resmi kayıtlara göre 301 işçinin ölümüne neden olan kömür ocağı faciasının protesto edildiği eylemlere katılanların yargılandığı dava sonuçlandı. 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada Erdoğan’a hakaretten yargılanan B.Y ve izinsiz eyleme katılmaktan yargılanan 13 kişi, beraat etti.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 8 Ekim 2015 Perşembe, 15:42

Soma’da geçen yıl 13 Mayıs’ta meydana gelen ve 301 işçinin yaşamını yitirdiği kömür ocağı faciası, Türkiye genelinde olduğu gibi Denizli’de de düzenlenen eylemlerle protesto edilmişti. 

Protestolar sırasında izinsiz gösteri düzenledikleri gerekçesiyle 13, gösteriler sırasında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle B.Y hakkında açılan dava sonuçlandı.

“BERAAT ETTİLER”
Denizli 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan 4. duruşmaya savunma avukatları Ahmet Şemsioğlu, İsmail Tekeci, Coşkun Şahin, Abdullah Batur ve Umut Ergüç ile sanıklar katıldı. Sanıkların dinlenememesi nedeniyle uzayan dava, son duruşmada karara bağlandı. İzinsiz gösteri düzenledikleri gerekçesiyle yargılanan 13 sanık ile birlikte, ‘Katil Erdoğan’ diyerek dönemin başbakanına hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan PAÜ Mühendislik Fakültesi öğrencisi B.Y beraat etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı