REKLAMI GEÇ

27 kilo eroin ele geçirildi

Denizli’de Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı KOM ekipleri düzenledikleri operasyonda piyasa değeri yaklaşık 1 milyon Dolar 27 kg 394 gr eroin ele geçirildi. Olayla ilgili olarak biri kadın üç kişi yakalanarak gözaltına alındı.

/ DENİZLİHABER / 14 Şubat 2008 Perşembe, 01:00

Gerçekleştirilen çalışma ile ilgili olarak bilgi veren İl Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, 3 yıldır Denizli’de görev yaptığını yakalanan eroinin geçen süre içinde ele geçirilen en yüksek miktar olduğunu söyledi. ‘Sık sık yurt dışına gidip gelen bir şahsın iki kişi ile birlikte İstanbul’dan temin ettikleri yüklü miktardaki eroin maddesini yurt dışına çıkartmak için Denizli’ye getireceği bilgisine ulaşan Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Denizli – Afyon Karayolu üzerinde bir otomobil durduruldu. İçindeki biri kadın üç kişi ile birlikte Emniyet müdürlüğüne getirilen otomobil narkotik köpeği ‘Volkan’ tarafından arandı. Yapılan aramada otomobilin bagaj bölümünde sandık kutu içinde 27 paket halinde 27 kilogram 394 gram eroin maddesi ele geçirildi. Polis ekipleri tarafından göz altına alınan M.A (32), S.D (20) ve R.Y (34) ifadelerinin alınmasından sonra adliyeye sevk edildi. Otomobile el konuldu.

PKK ile ilgisi yok

Başarıyla tamamlanan operasyonun Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatı ile gerçekleştirildiğini anlatan İl Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, “Yapılan istihbarat çalışması sonrasında Afyon yolu üzerinde durdurduğumuz otomobilde 27 kilogram 394 gram eroin ele geçirdik. Olayla ilgili olarak ta 3 kişi gözaltında. İstanbul’dan getirildiğini tahmin ettiğimiz eroinin ilimiz üzerinden Avrupa ülkelerine götürüleceğini düşünüyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor. Uyuşturucu bir insanlık suçudur. Bu operasyonumuzda Emniyet Genel Müdürlüğümüze bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Narkotik Büro Amirliği ile birlikte çalıştık. Daha önceden de ilimizde uyuşturucu ticareti yapanlara yönelik 4–5 ayrı operasyon yapmıştık. Ben 3 yıldır Denizli’de görev yapıyorum yakalanan eroin bu sürede ele geçirilen en yüksek miktar. Yakalanan eroinin PKK ile bir bağlantısı yok. Bununla ilgili elimizde bir bilgide yok. Emniyet Müdürlüğü olarak uyuşturucu ile ‘0’ toleransla çalışıyoruz. Bu eroini yakalamasak Avrupa ülkelerine götürülecekti” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı