REKLAMI GEÇ

30 akademisyen tutuklandı

30 akademisyen tutuklandı

Fetullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında Pamukkale Üniversitesi’ne düzenlenen baskında gözaltına alınan 42 akademisyen, öğretim görevlisi ve idari personelin yargılamaları tamamlandı. Sabah erken saatlere kadar devam eden mahkemeden 30 kişi için tutuklama kararı çıktı. 12 kişi ise çoğunluğu adli kontrol olmak üzere tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 11 Ağustos 2016 Perşembe, 05:05

15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında Pamukkale Üniversitesi’nde kapsamlı bir operasyon gerçekleştiren Emniyet Müdürlüğü ekipleri, birçok noktada arama yapmış, 42 akademisyen, öğretim görevlisi ve idari personeli de gözaltına almıştı.

denizli-feto-sorusturma-9-akademisyen-tutuklu-1

SORGULARI 1 HAFTA SÜRDÜ
Emniyet Müdürlüğü’nde bir hafta boyunca sorgulanan akademisyen, öğretim görevlisi ve idari personel dün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Gün boyunca savcılık sorguları süren 42 PAÜ’lü çoğunluğu tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

YARGILAMA 4 AYRI MAHKEMEDE GERÇEKLEŞTİ
Savcılığın, 40’ı hakkında tutuklama, ikisi için de adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk ettiği 42 akademisyen, öğretim görevlisi ve idari personel akşam saatlerinden itibaren hakim karşısına çıktı. Zanlıların yargılamaları 4 ayrı mahkemede görüldü.

KARARLAR BİRBİRİ ARDINA ÇIKTI
4 ayrı mahkeme heyetine ifade veren zanlılardan haklarında karar verilenler diğerlerini beklemeden sevk edildi. Mahkemeden önce 9, ardından da 8 tutuklama kararı çıktı. Tutuklananlar otobüsle cezaevine gönderildi.

denizli-feto-sorusturma-9-akademisyen-tutuklu-2

YARGILAMA SABAHA KADAR SÜRDÜ
42 akademisyen, öğretim görevlisi ve idari personelin yargılamaları sabah saat 04.30’a kadar sürdü. FETÖ/PDY soruşturması kapsamında mahkemeye çıkarılan 42 zanlıdan 30’u tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 12 zanlı hakkında çoğunluğu adli kontrol şartı olmak üzere tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

denizli-9-akademisyen-tutuklandi-pau-anons

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı