REKLAMI GEÇ

Tutuklanan akademisyen 17’ye yükseldi

Tutuklanan akademisyen 17’ye yükseldi

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Pamukkale Üniversitesi’nde gözaltına alınarak mahkemeye çıkarılan akademisyenlerin yargılaması sürüyor. İlk etapta tutuklanan 9 akademisyene 8’i daha eklendi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 11 Ağustos 2016 Perşembe, 00:01

15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında Pamukkale Üniversitesi’nde kapsamlı bir operasyon gerçekleştiren Emniyet Müdürlüğü ekipleri, birçok noktada arama yapmış, 42 akademisyen, öğretim görevlisi ve idari personeli de gözaltına almıştı.

Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan akademisyen, öğretim görevlisi ve idari personel sabah saatlerinde adliyeye sevk edilmiş, bu kez de savcılık tarafından sorgulanmıştı.

TUTUKLAMA İSTENDİ
Savcılık, 40 akademisyeni tutuklama, iki akademisyeni de adli kontrol istemiyle mahkemeye sevk etti. Akşam saatlerinde başlayan yargılama 4 ayrı mahkemede sürüyor.

KARARI VERİLENLER GÖNDERİLİYOR
Mahkemece haklarında karar verilen akademisyenlerin sevki de başladı. Mahkemelerden haklarında tutuklama kararı çıkan 9 akademisyen cezaevine gönderilirken, Doç. Dr. Fatih Fırıncı ve Öğretim Görevlisi Kadriye Gezer adli kontrol, Doç. Dr. Sebahat Yılmaz Ağdalıoğlu da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

8 AKADEMİSYEN DAHA TUTUKLANDI
Yargılamayı sürdüren mahkemeler 10 akademisyenin ardından 8 kişinin tutuklanmasına karar verdi. İki akademisyeni de adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. Tutuklananlar arasında eski ve yeni başhekimler de bulunuyor.

Akademisyenlerin yargılanması sürüyor. Gelişmeler oldukça aktarmaya devam edeceğiz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı