REKLAMI GEÇ

AKP’li iş adamına hırsız şoku

AKP’li iş adamına hırsız şoku

Denizli’de bayram gezmesini fırsat bilen hırsızlar, iş adamı AKP İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Bozkurt’un evindeki çelik kasayı çaldı.

/ DENİZLİHABER / 3 Aralık 2009 Perşembe, 17:51

Hac vazifesi için Mekke’de bulunan iş adamı Mehmet Bozkurt’un evi, iki yıl içinde ikinci kez soyuldu. Hırsızlar, İzmir’in Selçuk İlçesi’nde boş araziye attıkları kasanın içinden, sadece 2 bin 400 lira nakit para aldı.

Olay, bayramın ikinci günü, Zeytinköy Mahallesi’ndeki evde meydana geldi. Hac vazifesi için Mekke’de bulunan iş adamı Bozkurt’un kızı Huriye Reyyan Bozkurt, akşam saatlerinde bayram ziyareti için Yenişehir Mahallesi’nde oturan dedesi Kamil Bozkurt’un yanına gitti. Gece saat 02.00 sıralarında evine geldiğinde pencerenin açık olduğunu ve yerde bulunan ayak izlerini fark etti. Evin üst katına çıkan Bozkurt, balkon kapısının da açık olduğunu gördü. Hemen yatak odasına giden Bozkurt, 90 cm yüksekliğinde 350 kg ağırlığındaki beton dökümlü çelik kasanın çalındığını gördü. Şoka giren Bozkurt, o sırada caddeden geçen polis ekiplerine durumu bildirdi.

Emniyet Müdürlüğü, olayın ardından Denizli merkez ve ilçelerinde şüpheli araçlar üzerinde geniş çaplı araştırma başlattı. Olayla ilgili olarak çevre illere de bilgi verildi. Bozkurt, polise verdiği ifadede, kasanın içerisinde biri altın dört adet erkek kol saati, müşteri çeki, 3 bin lira nakit para ve kredi kartlarının bulunduğunu belirtti.

Kasa, iki gün sonra İzmir’in Şelçuk İlçesi’nde boş bir arazide bulundu. Kasanın spiralle kesilerek açıldığı tespit edildi. Yapılan incelemede, kasanın içerisinde biri altın dört adet erkek kol saati, kredi kartları, çek ve 600 lira nakit para bulundu.

Olayın şokunu yaşayan Bozkurt, yaşanan hırsızlık sonrası eve alarm sistemi döşetmeye karar verdiklerini söyledi. İki yıl önce de evlerine hırsız girdiğini, kasada bulunan tabancayı çaldıklarını ifaden Bozkurt, “Saat 17.00 sıralarında bayram ziyareti için dedemin yanına gittim. Gece saat 02.00 sularında eve geldim. Pencere açıktı, yerde ayak izleri vardı. Halılar dağınık durumdaydı. Üst kata çıktım. Balkon kapısı açıktı. Kasanın bulunduğu yatak odasına girdim. Kasa yoktu. Kasayı balkondan aşağı atmışlar. Kasanın yanında laptop vardı almamışlar. Hatta kasa haricinde hiç bir şeye dokunmamışlar. Kasa içerisinde 3 bin lira nakit para, biri altın 5 adet kol saati, kredi kartları ve çek vardı. Kasayı çalanlar, kasanın içinden sadece 2 bin 400 lirayı almışlar. Babamlar hac görevi için Mekke’de bulunuyor” dedi.

Delilleri toplayan Hırsızlık Bürosu dedektifleri, kasa hırsızlarının yakalanması için çalışma başlattı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı