REKLAMI GEÇ

Anne ve sevgilisinin kaçırıp fidye istediği çocuklar kurtarıldı

Anne ve sevgilisinin kaçırıp fidye istediği çocuklar kurtarıldı

Denizli’nin Çal ilçesinde, geçtiğimiz Ağustos ayında Suriye uyruklu annesi ve sevgilisi tarafından babasının evinden kaçırılan ve 5 bin lira fidye istenen biri 4, diğeri 6 yaşındaki iki kardeş, Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ve polisin Ankara’da düzenlenin operasyonla kurtarıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Ekim 2022 Pazartesi, 18:58

Develler Mahallesinde yaşayan Halil Ergöl (45), 7 yıl önce Suriye uyruklu Fatema E. ile evlendi. İki çocuğu olan çift, 3 yıl önce boşandı.

Çocukların velayeti baba Halil Ergöl’e verildi. Baba Ergöl, tarlada çalıştığı sırada evdeki 6 yaşındaki oğlu Y.E. ve 4 yaşındaki kızı M.B.E. 26 Ağustos’ta kayboldu.

Ergöl, jandarmaya kayıp başvurusunda bulundu. Çocuklarını boşandığı annesi Fatema E.’nin götürdüğü öğrenen Ergöl, aradı ancak bir türlü ulaşamadı.

10 gün önce baba Ergöl’ü telefonla arayan Fatema E.’nin sevgilisi Suriye uyruklu 25 yaşındaki Halid E. çocukların yanında olduğunu, Fatema E.’nin kendisine borcu olduğunu, 5 bin lira vermesi halinde çocukları teslim edeceğini söyledi.

Baba Ergöl, jandarmaya giderek olayı anlattı.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında İl Jandarma Komutanlığı, çocukları bulmak için çalışma başlattı.

Yapılan araştırma sonucunda çocukların Ankara’da olduğu tespit edilmesinin ardından operasyon başlatıldı.

Jandarma ve Ankara polisinin yaptığı operasyonda iki çocuk kurtarılırken, anne Fatema E. ile birlikte sevgilisi Halid E. de gözaltına alındı.

Çocuklar Ankara Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne teslim edilirken, Adliyeye sevk edilen Fatema E. ile Halid E. serbest bırakıldıktan sonra sınır dışı edilmek üzere Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

Halid E.’nin adam öldürme suçundan kaydı olduğu öğrenildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı