REKLAMI GEÇ

Baklan’daki iğrenç olaya yayın yasağı getirildi

Baklan’daki iğrenç olaya yayın yasağı getirildi

Baklan’da 14 yaşındaki kız çocuğunun annesinin sevgilisi tarafından hamile bırakılıp bebek doğurması ile ilgili haberlere Sulh Ceza Hakimliği’nin aldığı kararla yayın yasağı getirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Nisan 2021 Çarşamba, 15:37

Baklan’da dün ortaya çıkan iğrenç olayda, 14 yaşındaki kız çocuğu annesinin sevgilisi tarafından 9 ay önce istismara uğramış, hamile kalmış ve geçtiğimiz gün evlerinde kız bebek dünyaya getirmişti. Annesi tarafından 9 ay boyunca hamileliği saklanan küçük kız, doğum sonrası kanaması durmadığı için hastaneye kaldırılmış ve gerçek sağlık ekipleri tarafından ortaya çıkarılmıştı.

Savcılık tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, annenin sevgilisi 41 yaşındaki adam çocuğa istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı. Anne ise serbest bırakıldı.

Olayın yaşandığı Baklan’daki Cumhuriyet Savcılığı, olayla ilgili basın ve yayın yasağı getirilmesi yönünde soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Çal Sulh Ceza Hakimliği tarafından olay hakkında basın ve yayın yasağı getirildi.

Savcılık talimatıyla yapılan açıklamada, soruşturma kapsamında mağdurun çocuk olması nedeniyle toplumsal olarak olumsuz sonuçlar doğurabileceği ve çocuğun daha fazla etkilenebileceği gerekçesiyle, ‘basın özgürlüğünün kullanılması ancak demokratik bir toplumun gereklerine uygun olarak, başkalarının şöhret ve haklarının toplum sağlığının ve ahlakının, milli güvenlik, kamu düzeni, kamu güvenliği ve toprak bütünlüğünün korunması amacıyla sınırlandırılabilir’ hükmüyle olaya yayın yasağı getirildiği bildirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı