REKLAMI GEÇ

Nergül Çördük beraat etti

Nergül Çördük beraat etti

Türkiye’nin bir dönemine damga vuran olaylardan olan “Barış Bildirisi”ne imza attığı için 2017 yılında KHK ile görevden alınan ve hakkında “Terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla hakim karşısına çıkarılan Doç. Dr. Nergül Çördük beraat etti. Çördük’ün beraat ettikten sonra ilk sözleri, “Dayanışma yardımlaşma ve sevilmek çok güzel bir şey hepinize teşekkür ederim” oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Kasım 2019 Perşembe, 17:25

Türkiye genelinde birçok akademisyen tarafından imzalanan “Barış Bildirisi”ne imza atan akademisyenlerden biri de Pamukkale Üniversitesi’nden Doç. Dr. Nergül Çördük’tü.

Bildiriyi imzalamasının ardından önce hakkında kamu davası açılan, Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “kovuşturmaya yer yoktur” kararı verilen Doç Dr. Nergül Çördük, 2017 yılında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile Pamukkale Üniversitesi’nden ihraç edilmişti.

İhraç kararının ardından “Terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla hakkında yeniden dava açılan Çördük, bugün son kez hakim karşısına çıktı. Çördük’e destek vermek için aynı kararname ile ihraç edilen ve benzer bir suçlamayla yargılanan Prof. Dr. Mehmet Zencir de duruşmaya katıldı.

Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Nergül Çördük’ün, Denizli Adliyesi’nde görülen davada beraatine karar verildi.

Beraat kararını almasının ardından sevinç gözyaşı döken Doç. Dr. Nergül Çördük, duygularını, “Dayanışma yardımlaşma ve sevilmek çok güzel bir şey hepinize teşekkür ederim” sözleriyle ifade etti.

PAÜ Hastaneleri’nde Halk Sağlığı Uzmanı olarak görev yaparken aynı kararname ile ihraç edilen Prof. Dr. Mehmet Zencir’in yargılandığı duruşma ise Şubat ayında görülecek.

(Kaynak: Aynahaber.net)
https://www.aynahaber.net/haberler/gundem/nergul-corduk-beraat-etti/19882/

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı