REKLAMI GEÇ

Baro Başkanı Müjdat İlhan’dan önemli mesajlar

Baro Başkanı Müjdat İlhan’dan önemli mesajlar

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, Adli Yıl Açılış törenlerinde dikkat çeken bir konuşma yaptı. Önemli mesajlar veren İlhan, her türlü tehdit ve saldırı karşısında dimdik ayakta durduklarını belirterek, “Adaletin sağlanması ancak siyasallaşmamış bağımsız yargıyla mümkündür” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Eylül 2019 Pazartesi, 17:01

2019-2020 adli yılının açılış töreninde konuşan Denizli Barosu Başkanı Müjdat ilhan, sözlerine 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. yılını kutlayarak başladı, 30 Ağustos Zaferini ve Cumhuriyeti elde etmek için canlarını ortaya koyan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazileri şükran ve minnet ile andı.

Yeni bir adli yıla girerken, ülkede ve hukuk alanında olumlu gelişmelerin yanında, olumsuzlukların da yaşandığına dikkat çeken İlhan, “Avukatların meslek alanları daraltılmakta, avukatlık mesleğinin yerine getirilebilecek faaliyetlerin sayısı giderek arttırılmaktadır. Hızla açılan hukuk fakültelerinden yeterli eğitim ve donanım almamış eğiticiler öğrenci yetiştirmektedir Güvenilir yargının vazgeçilmez unsurlarından biri etkili bir savunma gücünün varlığıdır. Avukatlık mesleğinin, yargı içindeki etkisinin giderek azaltılma çabaları ve itibarsızlaştırılmasına yönelik çalışmalar savunma gücünü yaralamakta, yargıya olan güveni zedelemektedir. Hızla açılan hukuk fakültelerinin kontenjanları düşürülmeli, eğitim-öğretim kalitesi arttırılmalı, yeni hukuk fakülteleri uzun yıllar açılmamalıdır. Sorunumuzun büyüklüğünü sayılarla ifade etmek gerekirse; kayıtlı avukat sayısı yaklaşık 125 bin, stajyer avukat sayısı ortalama 15 bin ve hukuk fakültelerindeki öğrenci sayısı ise 70 bin civarındadır. Bu durum, hem mesleğimizin kalitesini düşürmekte, hem de mesleğimizi ekonomik zorluklarla mücadele etmek zorunda bırakmaktadır” dedi.

“HER TÜRLÜ TEHDİT VE SALDIRININ KARŞISINDA DURDUK”
Kurulduğu günden bugüne Denizli Barosu olarak kimden ve ne zaman gelirse gelsin her türlü tehdit ve saldırının karşısında dimdik durduklarını ifade eden İlhan, “Hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını savunmak vazgeçilmez amacımız olmuştur. Bu yüzden de medya artığı bir kısım kalemler ile kendini bilim adamı zanneden şarlatanların, sırtlarını bir yerlere dayayarak bizleri hedef göstermelerine de siz değerli meslektaşlarımızdan aldığımız güçle ‘hadi ordan’ demeye devam edeceğiz” dedi.

“ASLOLAN ADALETTİR”
Adaletin mülkün temeli olduğunu hatırlatan Müjdat İlhan, “Adaletin sağlanması ancak siyasallaşmamış bağımsız yargıyla mümkündür. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi Adalet gücü bağımsız olmayan bir milletin devlet halinde varlığı kabul olunmaz. Bağımsızlıkla beraber liyakat da eğitim de çok önemlidir. Bugün görevdeki hakim ve savcılarımızın ortalama görev süresi yani kıdemi 2.5 yıldır. Bu genç meslektaşlarımız kürsülerinde hizmet üretmek ve adalet dağıtmanın kutsal ağırlığında ezilmektedir. Victor Hügo’nun dediği gibi iyi olmak kolaydır zor olan adaletli olmaktır en mükemmel adalet ise vicdandır. Vicdanları ile adalet dağıtmaya çabalayan hakimimiz savcımız ve avukatlarımızın üzerindeki baskıların bir an önce kalkması gerekmektedir.
Fiziki eksikliklerin varlığını bir kez daha dile getiriyor olmak hepimizi üzmektedir. Son 6 yıldır inşası devam eden ek adliye binamız biterse bittiğinde de yeterli olmayacağı kanaatindeyiz” diye konuştu.

“ÖZGÜR SAVUNMANIN BEKÇİSİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Denizli Barosu olarak yargı bağımsızlığının, özgür savunmanın yılmaz bekçisi olmaya devam edeceklerini dile getiren İlhan, “Her türlü cemaat, tarikat, vakıf ve grubun vesayetinden temizlenmiş, yasamanın ve yürütmenin hiçbir etkisi olmaksızın evrensel hukuk kaidelerinin uygulandığı bağımsız bir yargı ve meslektaşlarımızın mesleğini icra ederken her türlü baskı, şiddetten ve zorbalıktan korunması birinci önceliğimizdir. Bunun için sizlerin gösterdiği çabanın bir kısmını bile olsa sıcak koltuklarında oturan o yüksek yargıdan da beklemekteyiz. Atatürk ilke ve devrimlerine, Cumhuriyet değerlerine, demokrasi ve milli egemenliğe, laik demokratik Cumhuriyetimize bağlılığımızı dün olduğu gibi bugün de sürdüreceğimizi, tüm kurum ve kurallarıyla hukuk ve demokrasinin tek çare olduğunu, hukukun her alanda üstün kılındığını, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu bir kez daha yineliyor, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘Efendiler ve ey ulus biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler ülkesi olamaz. En doğru, en gerçek tarikat uygarlık tarikatıdır.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı