REKLAMI GEÇ

Baro yönetimi o yazıları kaldırttı

Baro yönetimi o yazıları kaldırttı

Denizli Barosu’nun avukat ve katipleri adliyeye götüren servis minibüsünde avukatlara öncelik tanınması için asılan uyarı yazılarında kullanılan üslup, katiplerin tepkisine yol açtı. Tepkiler, sosyal medyaya da yansıyınca, Denizli Barosu uyarı yazılarını kaldırttı. Baro Başkanı Müjdat İlhan, yazının Baro yönetiminden habersiz yazıları asıldığını belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Aralık 2015 Perşembe, 13:49

Osman Nuri BOYACI/DENİZLİ, (DHA)
Denizli Barosu, şehir içinde büroları bulunan avukat ve katiplere, Adalet Sarayı’na ulaşımda minibüsle servis hizmeti sağlıyor. Avukat ve katipleri adliyeye götüren servis minibüsüne, birkaç gün önce koltuklara oturma konusunda avukatların öncelikli olduğunu belirten ve sert bir dil kullanılan uyarı yazıları asıldı.

denizli-barosu-arac-ici-asilan-duyurulara-cevap-1

TEPKİ SOSYAL MEDYAYA YANSIDI
Bir avukat ile katip arasında koltuk tartışması nedeniyle çıkan tartışma sonrası asıldığı belirtilen yazılarda kullanılan “Katiplerin yer vermesi zorunludur”, “Lütfen kalk ve ayakta kalan avukata yer ver”, “Katipler oturma sırasına göre teker teker kaldırılacaktır”, “Dikkat avukatlarımız önceliklidir” ve “Duyuru, avukatlarımız haricinde ön koltuğa oturmak yasaktır” ifadeleri tepki topladı.

Ayırımcılık yapıldığını ileri süren bazı katipler, servis minibüsündeki uyarı yazılarının fotoğrafını çekerek sosyal medya hesaplarından paylaştı ve uygulamaya tepki gösterdi. Bunun üzerine Denizli Barosu Yönetim Kurulu’nun uyarısıyla servis minibüsündeki yazılar kaldırıldı.

BARO BAŞKANI: AYRIMCILIK SÖZ KONUSU DEĞİL
Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, uyarı yazılarının yönetimin haberi olmadan servis şoförü tarafından asıldığını, konunun kendilerine iletilmesi üzerine hemen yazıları kaldırttıklarını söyledi. Denizli Barosu’nun uzun yıllardır servis hizmeti verdiğini, avukatlar ve katipler arasında ayırım yapılmasının söz konusu olamayacağını belirten İlhan, şöyle dedi:

denizli-barosu-arac-ici-asilan-duyurulara-cevap-2

“Bir süre önce avukatı ve katiplerimizi Adalet Sarayı’na götüren servis minibüsünde bir tartışma olmuş. Tartışmadan sonra benim, yönetimin bilgisi ve onayı olmadan servis şoförü bu yazıları asmış. Konu bize iletilince hemen yazıları kaldırttık. Baro yönetimi olarak böyle bir düşünce ve tavırda olmamız düşünülemez. Yönetim Kurulu kararıyla şoförü uyardık ve konunun tekrar etmesi halinde İş Kanunu hükümlerinin uygulanacağını kendisine bildirdik. Konu bazı kesimler tarafından bilinçli olarak kullanılmak istendi.”

Yorumlar

ali   -  Bağlantı 18 Aralık 2015, 11:43

üstünlerin daha da üstün olması için avukat baro elele, ondan sonra nereye?

ahmet uzun   -  Bağlantı 17 Aralık 2015, 14:03

yonetim isin icinden cikamayinca hemen söföre asti demis

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı