REKLAMI GEÇ

Başsavcılık 9 şüpheli hakkında tutuklama istedi

Başsavcılık 9 şüpheli hakkında tutuklama istedi

TKDK, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Meteoroloji Müdürlüğü ile iki özel şirkette geçtiğimiz salı günü gerçekleştirilen FETÖ/PDY operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen 11 şüpheliden 9’u hakkında tutuklama, bir zanlı için de adli kontrol istendi. Bir şüpheli ise Başsavcılık tarafından serbest bırakıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Nisan 2016 Cuma, 20:19

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şubesi tarafından salı başlatılan ‘Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma sürüyor. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 18 zanlıdan 7’si soruşturma aşamasında serbest bırakılmış, 11 şüpheli ise sabah saatlerinde adliyeye sevk edilmişti.

Cumhuriyet Başsavcılığı, sorgulamayı tamamlamasının ardından operasyonda gelinen aşamayla ilgili açıklama yaptı.

Başsavcılığın operasyon ve soruşturma ile ilgili yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Denizli Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nda FETÖ/Paralel Devlet Yapılanması oluşturularak bazı projelere usulsüz kredi sağlandığı, kamunun zarara uğratıldığı ihbarı üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 160 ve devamı maddeleri gereğince yürütülen soruşturma kapsamında yine Ceza Muhakemesi Kanunu’nun âmir hükümlerine uygun surette derlenen deliller muvacehesinde; Denizli Sulh Ceza Hâkimliği’nin kararları doğrultusunda Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından 22 ayrı adreste aramalar yapılmış, yapılan aramalarda tespit edilen bilgisayarlar ve dokümanlara el konulmuş, aralarında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl eski Koordinatörlüğü, Meteoroloji İl Müdürlüğünde görevli kamu personeli ile iki özel şirket çalışanının da bulunduğu 18 şüpheli “Terör Örgütüne Üye Olmak, Örgüt Adına Faaliyetlerde Bulunmak ve Finansal Destek Sağlamak, Kamu Aleyhine Dolandırıcılık” suçlarından gözaltına alınmış, 18 şüpheliden 7’si Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadelerinin ardından serbest bırakılmış, 11 şüpheli mevcutlu olarak Adliyeye intikâl ettirilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığımızca 15/04/2016 günü ifadelerine başvurulan şüphelilerden 9’u Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 100 ve devamı maddeleri gereğince tutuklamaya sevk olunmuş, 1 şüpheli hakkında adli kontrol talep edilmiş, 1 şüpheli mevcut deliller gözetilerek Cumhuriyet Başsavcılığımızca serbest bırakılmış, soruşturmanın başlamasından itibaren firar ettiği anlaşılan 1 şüpheli hakkında yasal gereğine tevessül edilmiştir. Konuya ilişkin soruşturma devam etmektedir.”

anons-1

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı