REKLAMI GEÇ

Başsavcılıktan dolandırıcılık uyarısı

Başsavcılıktan dolandırıcılık uyarısı

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı; başsavcı, başsavcı vekili ve bazı savcıların adını kullanarak “soruşturmalardan kurtarma bahanesiyle” para talep eden kişilere karşı dikkatli olunması konusunda uyarıda bulundu. Başsavcılıktan yapılan açıklamada bu kişiler hakkında soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Haziran 2020 Perşembe, 17:38

Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamada, son günlerde bazı kişilerin Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, Başsavcı Vekili Vedat Kadri Özüer ve bazı savcıların adlarını ve sicil numaralarının kullanılarak, vatandaşlara “isimlerinin FETÖ/PDY silahlı terör örgütü soruşturmalarında geçtiği, araçlarda kimliklerinin bulunduğu” söylemleriyle soruşturmalardan kurtulma vaadiyle para talebinde bulundukları tespit edildiği ifade edildi.

Açıklamada, bu kişiler hakkında soruşturma başlatıldığı aktarıldı.

VATANDAŞLARA UYARI
Vatandaşların bu tür kişilere inanmaması gerektiğinin ifade edildiği açıklamada, “Ne Cumhuriyet Başsavcısı, ne Cumhuriyet Başsavcı Vekili, ne de Cumhuriyet Savcılarının, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına ve yasalarına aykırı davranışlarda ve maddi menfaat teminine yönelik bir talepte bulunmaları düşünülemez. Bu sebeple bu kişilerin isimleri kullanılarak yapılan hiçbir talebe ve verilen vaatlere itibar edilmemesi, kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı