REKLAMI GEÇ

Bekillili vali yardımcısı tutuklandı

Bekillili vali yardımcısı tutuklandı

Darbe soruşturması yurdun dört bir yanında sürüyor. Darbe soruşturması kapsamında gözaltına alınan Bekillili Balıkesir Vali Yardımcısı Mustafa Üçkuyu çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Üçkuyu, Denizli’de Vali Yardımcısı olan ve açığa alınan Mehmet Canoğlu ile birlikte Hrant Dink soruşturmasında ihmali olduğu öne sürülen raporları hazırlamış ve polislerin aklanmasını sağlamıştı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Temmuz 2016 Perşembe, 23:59

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fetullahçı Terör Örgütü’ne yönelik başlatılan soruşturmalar yurdun dört bir yanında sürüyor. Denizli’de bir çok isim açığa alınırken, soruşturma kapsamında gözaltı ve tutuklamalar da gerçekleşiyor.

İl dışında gerçekleşen ancak Denizli’yi yakından ilgilendiren bir tutuklama haberi de Balıkesir’den geldi. Bekillili olan Balıkesir Vali Yardımcısı Mustafa Üçkuyu iki gün önce gözaltına alınmıştı. Soruşturmanın tamamlanmasının ardından mahkemeye çıkarılan Bekillili Üçkuyu, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

DİNK SORUŞTURMASININ KİLİT İSİMLERİNDENDİ
Mustafa Üçkuyu, öldürülen gazeteci Hrant Dink soruşturmasının kilit isimlerindendi. Mustafa Üçkuyu, Denizli Vali Yardımcısı olan ve birkaç gün önce açığa alınan Mehmet Canoğlu ile birlikte Hrant Dink cinayetinde ihmalleri olduğu öne sürülen polisleri aklayan raporu hazırlayan Mülkiye Başmüfettişiydi. Raporun ardından haklarında meslekten men talebiyle idari soruşturma başlatılan Bekillili Mustafa Üçkuyu Balıkesir’e, Mehmet Canoğlu da Denizli’ye vali yardımcısı olmuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı