REKLAMI GEÇ

Bomba yapımında da kullanılan gübreler toplatıldı

Bomba yapımında da kullanılan gübreler toplatıldı

Terör alarmı tarıma da yansıdı. Terör olaylarında kullanılan patlayıcılardan bazılarının tarımda yararlanılan bazı gübrelerin kullanıldığının tespit edilmesinin ardından bu gübrelerin kullanımı geçici olarak yasaklandı. Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, 205 ayrı şirketten 1milyon 610 bin 225 kilogram farklı gübreye el kondu, yed-i emine teslim edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Haziran 2016 Pazar, 16:23

Tarımda yoğun olarak kullanılan nitrat içerikli gübrelerin terör olaylarında kullanılan el yapımı patlayıcıların ham maddesini oluşturması nedeniyle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, bu gübrelerin satışını geçici olarak durdurdu.

Bakanlık talimatının ardından harekete geçen Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, il genelinde nitrat içerikli gübrelerin satışının yapıldığı 205 şirkette çalışma yürüttü.

İşyerlerinden 566.150 kg %26′ lık Kalsiyum Amonyum Nitrat, 964.450 kg %33’lük Amonyum Nitrat, 79.625 kg Potasyum Nitrat olmak üzere toplam 1.610.225 kg nitrat terkipli gübreye el kondu. Ekipler tarafından alınan gübreler, ikinci bir emre kadar tutulması için yed-i emine teslim edildi.

Söz konusu gübrelerin satışının ikinci bir emre kadar yasaklandığını belirten Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, güvenlik amacıyla böyle bir kararın alındığını belirterek, çiftçinin mağdur olmaması için toplanan gübrelerin yerine kullanılabilecek alternatif gübrelerin sunulduğunu söyledi.

Kutlu, “Meyve bahçelerinde, bağ alanlarında ve sulanan alanlarda nitratlı gübrelerin yerine sülfatlı gübreler, sulanan ve çapalanan bitkilerde de üre ve amonyum sülfat kullanılmasının tavsiye edildi” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı