REKLAMI GEÇ

Bu yollar çok tehlikeli

Bu yollar çok tehlikeli

Denizli’de geçtiğimiz bir hafta içinde 82 trafik kazasının 34’ü yaralamalı meydana geldi. Kazalar en çok 4 merkezde toplandı, emniyet uyardı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Ağustos 2014 Cumartesi, 13:01

Denizli Emniyet Müdürlüğü, 8-14 Ağustos haftası trafik faaliyetlerini yayımladı. Bu sürede 8 bin 806 araç kontrol edilirken, Denizli’de en çok karşılaşılan kural ihlallerinin başında, hız ve kırmızı ışık ihlali, seyir halindeyken telefonla konuşmak, durma ve park etmenin yasak olduğu yerlere park edilmesi geldi. Bu süre içinde fahri trafik müfettişleri de 102 kişi hakkında ceza tutanağı tanzim etti.

Son bir haftalık dönemde, 34’ü yaralamalı, 48’i maddi hasarlı olmak üzere toplam 82 trafik kazası meydana geldi. Emniyetten yapılan açıklamada, kazaların en çok meydana geldiği yollar da bildirildi. Buna göre, son bir hafta içinde 29 Ekim Bulvarı, Acıpayam Yolu, Gazi Bulvarı ile Ali Aygören Bulvarı (Askeri Yol) üzerinde meydana geldi.

Açıklamada, kaza sebebi olarak, yayaların karşıya geçmesi geçiş üstünlüğü, takip mesafesini korumamak olarak bildirilirken, kazaların azaltılması için çalışmaların aralıksız süreceği bildirilerek şöyle denildi:

“Kazaların azaltılmasına yönelik olarak kazaların yoğun olarak meydana geldiği cadde ve güzergahlarda, sürücülerin yaptıkları kural ihlallerine yönelik olarak ve kurallara uymalarını sağlamak için seyir halinde çevirme ekipsiz olarak radarlı hız denetimine, emniyet kemeri, cep telefonu ve yaya denetimlerine ağırlık verilecektir” denildi.

Yorumlar

hasan   -  Bağlantı 16 Ağustos 2014, 20:59

Gezici radar şart eds devreye girmesi
gerekir

alican kaya   -  Bağlantı 16 Ağustos 2014, 16:55

ekipsiz olarak radarla hiz denetimine karşıyım nerede kazaları engelleme var burada söyleyin bana denizlide bu artık vatandaştan devlete aktarılan para haline geldi….

jamiryo   -  Bağlantı 16 Ağustos 2014, 16:39

Asgari yola araçla radar koymak sadece günü kurtarmak gibi birşey bariz görünüyo ve yavaslıyo araçlar EDS sistemi yada köprülere sabit radar koymak çok da zor olmasa gerek çünkü yol çokdan yarış pistine dönmüş durumda.

denizlili   -  Bağlantı 16 Ağustos 2014, 13:52

askeri yol hız pisti gibi.birde radarların yeri belli olduğundan o bölgeye gelince herkes yavaşlıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı