REKLAMI GEÇ

Canlı yayında cinayeti itiraf etmişti, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı

Canlı yayında cinayeti itiraf etmişti, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı

Boşanma aşamasındaki eşi Mine Kocadağ’ı öldürdüğünü canlı yayında itiraf eden, televizyon ekranından polise cesedin yerini tarif eden Mithat Kocadağ’ın cezası belli oldu. Mahkeme ‘kadına karşı tasarlayarak öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış hapis cezası verdi. Sanık son savunmasında; “Bir anlık cinnetle oldu, çok pişmanım’ dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Aralık 2023 Çarşamba, 09:33

Boşanma aşamasındaki eşi Mine Kocadağ’ı (26) öldürmekle suçlanan Mithat Kocadağ (31)’ın yargılamasında karar duruşması bugün Denizli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
Sanığın SETGİS ile katıldığı duruşmada yakınları, Mine Kocadağ’ın yakınları, taraf avukatları ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatları hazır bulundu.
Cumhuriyet Savcısı, Mithat Kocadağ’ın televizyon programında anlattıkları ve ifadelerinde söylediklerine, Adli Tıp Kurumu raporlarına, tanık beyanlarına, telefon kayıtlarına ve sanığın mahkemedeki savunmalarına yer vererek, “Elde edilen bulgular ışığında sanığın boşanma aşamasındaki eşini boğarak öldürdüğü sabittir. Telefon kayıtlarındaki incelemelerde ortaya çıkan ‘bir ceset ne kadar sürede bozulur’ gibi aramalarda suçu tasarladığı kesindir. Cinayetten sonra kayıp başvurusunda bulunarak kolluk kuvvetlerini oyalamıştır. Bu nedenle tahrik ve takdir indirimleri uygulanmaksızın ‘kadına karşı tasarlayarak öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış hapis cezası ile cezalandırılmasını talep ediyoruz” şeklinde mütalaa verdi.
Mine Kocadağ’ın aile avukatları ve bakanlık avukatları da haksız tahrik ve takdir indirimlerinin uygulanmamasını talep ederek ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

SON SÖZÜ SORULDU
Son sözü sorulan sanık Mithat Kocadağ; “Eşimle mutlu olalım diye hep geçinmeye çalıştım. Olay günü bir anlık cinnet getirdim. Ağzını mı kapattım hatırlamıyorum. Bir anda oldu. Bir anlık cinnetle oldu, çok pişmanım. Aileme, eşimin ailesine ve oğluma yaşattıklarım için pişmanım. Çocuğumun yüzüne bakacak halim yok” ifadelerini kullandı.
Mahkeme heyeti kısa bir aranın ardından hükmü okudu. Mevcut deliller ışığında kasten öldürme suçunun sabit olduğu, telefonda yapılan ‘bir ceset ne kadar sürede bozulur’ şeklindeki arama ile olay günü arasındaki sürenin 2,5 gün olduğu, bu sürenin sanığın kararından geri dönmesi için yeterli bir süre olduğu, fakat sanığın öldürme kararında sebat ettiğinin kabul edildiği, öldürme suçunun kadına karşı olmasının mahkemece ağırlaştırıcı neden kabul edildiği, bu nedenle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.
Mahkeme heyeti ayrıca uzun süre kolluk kuvvetlerinin oyalanması nedeniyle takdir indirim uygulanmaması yönünde karar verdi.

NELER YAŞANMIŞTI?
Olay; geçtiğimiz yıl Ağustos ayında bir çocuk annesi Mine Kocadağ’ın bulunması için ailesinin kayıp başvurusu yapmasıyla ortaya çıktı. İlerleyen günlerde konu bir televizyon programında gündeme getirildi. Programa konuk olan Mithat Kocadağ da yaklaşık bir ay boyunca düzenli katıldığı yayınlarda eşinin bulunmasını istedi. Daha sonra yaşanan gelişmeler kayıp olayının bir cinayet olabileceği şüphesini doğurdu. Bir süre gerçekleri anlatmayan katil zanlısı Mithat Kocadağ, Ocak ayındaki son canlı yayın sırasında cinayeti itiraf etti. Eşi ile tartıştığını, tartışma sırasında ittiğini ve düşerek kafasını çarptığını bu nedenle öldüğünü söyleyen şüpheli, daha sonra ise boynunu sıktığını anlattı. Cesedi Pamukkale ilçesine bağlı Karahayıt Mahallesi’nde çalıştığı otelin bahçesine gömdüğünü söyleyen Mithat Kocadağ, canlı yayın sırasında Denizli Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekiplerine cesedin yerini tarif etti. Mine Kocadağ’ın cesedi çürümüş halde bulunduğu yerden çıkarıldı.
6 aydır toprak altında bulunan cesetteki bozulmalar nedeniyle bazı kriminal testler yapılamadı.
Gözaltına alınan sanığın telefon kayıtları incelendiğinde; ‘Bir ceset ne kadar sürede bozulur’, ‘En etkili fare öldüren ilaç’, ‘En kuvvetli zehir hangisidir?’, ‘İnsanları tek yumrukta nasıl bayırtırız?’ ‘Zorla ilişkide çocuk olur mu?’ gibi aramaların yapıldığı ortaya çıktı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı