REKLAMI GEÇ

Cinayet iddiasıyla 13 ay tutuklu kalan şüpheli beraat etti

Cinayet iddiasıyla 13 ay tutuklu kalan şüpheli beraat etti

Denizli’de iş dönüşü evinin önünde pusu kurularak öldürülen Burak Durna (fotoğraftaki) cinayetiyle ilgili olarak 15 ay sonra yakalanıp tutuklanan şüpheli R.H, 13 aylık yargılama sonunda delil yetersizliğinden beraat etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Mayıs 2023 Pazartesi, 17:05

Denizli’de 21 Ocak 2021 günü Pamukkale ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde meydana gelen olayda; işten evine dönen doğal gaz tesisatçısı Burak Durna, aynı dakikalarda işten dönen eşi Seher Durna tarafından kapının önünde kanlar içerisinde bulundu. Sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından kaldırıldığı hastanede ameliyata alınan Burak Durna, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

İlk başta intihar olduğu düşünülen olayın ardından detaylı inceleme yapan polis ekipleri, Burak Durna’nın pusuya düşürülerek öldürüldüğünü belirledi. Yan binanın 1. katında bulunan boş daireye kapısını kırarak giren şüphelinin rastgele ateş açtığı, zile basıp kapının açılmasını bekleyen Durna’nın ensesi ve omzuna isabet eden kurşunlarla hayatını kaybettiği tespit edildi. Pusunun kurulduğu boş daireye hırsız girmiş süsü veren şüpheli, olayın ardından kayıplara karıştı.

Olaydan önceki 4 ayda 7 kez aracının lastikleri kesilen ancak husumetli olduğu kişilerden şikayetçi olmayan Burak Durna cinayetiyle ilgili olarak, 15 ay sonra yan komşusu olan ve daha önceden aralarında husumet olduğu tespit edilen R.H. ve ona yardım ettiği ileri sürülen H.A. ve M.A. isimli arkadaşları gözaltına alındı. Sorgusunda suçu kabul etmeyen R.H. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer 2 şüpheli ise karakoldan serbest bırakıldı.

13 ay sonra beraat etti
Cinayet şüphelisi olarak cezaevinde tutuklu bulunan R.H., aradan geçen 13 ay sonra delil yetersizliğinden beraat etti. Cinayetle ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi. DENİZLİ (İHA) –

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı