REKLAMI GEÇ

“Çıplak gösteren gözlük” dolandırıcılığı

“Çıplak gösteren gözlük” dolandırıcılığı

Dolandırıcıların kullandığı yöntemler akıl almaz boyutlara ulaştı. Şimdi de cep telefonlarına “Çıplak Gösteren Gözlük bitmeden tükenmeden hemen alın” mesajları gönderip, vatandaşı kandırmaya çalışıyorlar. Dolandırıcılar, internet sayfalarında vatandaşları gözlüğün çıplak gösterdiğine inandırmak için görseller de yayınlıyorlar.

Burak Coşkun / DENİZLİHABER / 10 Nisan 2015 Cuma, 15:01

Bugünler birçok kişinin cep telefonlarına “Çıplak Gösteren Gözlük bitmeden tükenmeden, yasaklanmadan hemen alın” şeklinde mesajlar geliyor. 

Dolandırıcıların telefonunuza gönderdiği mesaja inanarak siz de hemen internet sitesine girebilirsiniz. İnternet sitesinde karşınıza mümkün olmayan bir şeyi mümkünmüş gibi gösteren, yani çıplak gösteren görseller göreceksiniz. Bunların gerçekliğini ispat etmek adına sözde bilimsel açıklamalar ve deneyip de gerçekliğini test etmiş sözde müşterilere ait yorumlar da sitelerde yer alıyor.

2011 yılından günümüze Türkiye’de en çok rastlanan dolandırıcılık yöntemleri arasında olan “Çıplak Gösteren Gözlük” mesajı ya da maili alan birçok kişi dolandırıcıların kurbanı oldu.

2012 ve 2013 yılları arasında internet üzerinden Çıplak gösteren gözlük siparişi veren 587 kişi ya gönderilen gözlüğün normal gösterdiğini ya da kargo yoluyla teslim edilen paketlerden alakasız malzemeler çıktığını belirterek dolandırıldığı ihbarında bulundu. Tabi bu kayıtlara geçen rakamlar. Böyle bir durumu utanç sayıp, polise başvurmayanların sayısını da varın siz düşünün.

Dolandırıcıların internet sitelerinde “Çıplak Gösteren Gözlük” fiyatları 980 TL, 680 TL, 170 TL, 195 TL gibi rakamlar olarak yazılıyor.

Yorumlar

Safa   -  Bağlantı 26 Ocak 2022, 06:52

Ağlamak istiyorum

Aeyube   -  Bağlantı 26 Ocak 2022, 06:51

Ben almak istiyorum

ibram   -  Bağlantı 10 Nisan 2015, 16:14

Sazanlar böyle şeylere inanıp hemen atlıyor böyle dolandırılanlara acımıyacan çıplak görsen ne olur görmesen kapa olacak ama eşşek gözüyle bahar almaz onunkinden sendede,senkindede var ya baktıgı kişi babası anası olursa ne olacak. 🙂 ayıp degimi

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı