REKLAMI GEÇ

Çocuğunu satmak istiyor

Çocuğunu satmak istiyor

Ailesi tarafından dışlanan Çalışkan çifti, iki çocuklarıyla birlikte kendilerini sokakta bulunca, parasızlık ve işsizlik yüzünden minik bebeklerini evlatlık vermek istiyor.

/ DENİZLİHABER / 1 Ekim 2009 Perşembe, 17:27

Bir süre önce işsiz kaldıktan sonra geçinemeyeceklerini anlayınca Honaz’a bağlı Kızılyer kasabasında anneleri Elif Çalışkan’ın yanına yerleşen iki çocuklu Aziz – Elif Çalışkan çifti, haftalarca iş bulamayınca kendilerini kapının önünde buldu.

Geçici inşaat işçisi 32 yaşındaki Aziz Çalışkan ile eşi Elif Çalışkan (21), çocukları 2 yaşındaki Medine Gür ve 2 aylık bebekleri Ali Denizli’ye iş bulmak amacıyla geldi. Ancak Denizli’de kimseyi tanımayan Çalışkan ailesi, iş bulamayıp, parası da olmayınca çareyi sokaklarda yatmakta buldu.

Bir haftadır gündüzleri Atatürk Parkı’nın Bahçesi’nde geceleri ise Denizli Devlet Hastanesi bahçesinde yatan aile minik Ali’nin ölmemesi için evlatlık vermek istiyor. İş bulamadıkları için sokakta kaldıklarını söyleyen Aziz – Elif çalışkan çifti, “Ekonomik kriz var, ama benim işim buna pek endeksli değil. Ben inşaat işçisiyim. İş bitince bir daha iş bulamadım. Çalmadık kapı da bırakmadım. İşimiz olmayınca haliyle paramız da yoktu, evden de çıkmak zorunda kaldık. Annemin yanına gittim. Tabi oraya da para getirmeyince eşim çocuklarım ve beni kapının önüne koydu. İş umuduyla Denizli’ye geldim ama bir türlü bulamadım. En son valiliğe gittim. Valilik sadece bana 150 TL yardım yaptı. Bu parayla ev kirası mı ödeyeyim, elektrik su mu, çocuklarıma mı bakayım bilemedim. Benim istediğim iş bulana kadar sadece ailemin geçiminin sağlanmasıydı. Ama onu da bir türlü bulamadım. Her gün ailemi şu an mesken tuttuğumuz bahçelerde bırakıp gidiyorum ama bir sonuç yok. Çocuğuma bir şey olacak diye korkuyorum. En azından 2 aylık çocuğum Ali’yi evlatlık vermek istiyorum. Çünkü bakamıyoruz. Sabah akşam ağlıyor. Çocuğuma iyi bakacak bir aile varsa evlatlık vereceğim. Yetiştirme yurdu ya da çocuk yuvasına vermeme çünkü ben oradan çıktım. Oralarda çocuğumun bulunmasını istemiyorum” dedi.

Anne Çalışkan ise, “Bir haftadır sokakta yatıp kalkıyoruz. Etle tırnak ayrılır mı? Onlar benim evladım ama işsizlik yüzünden her gün çocuklarıma bakamadığımı görünce ömrümden ömür gidiyor. En azından onlar kurtulsun. İkisini isterlerse ikisi ne evlatlık verebiliriz” diye dert yandı.

Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’a da seslenen anne Elif Çalışkan, “Başka çaremiz kalmadı. Bakanımıza sesleniyorum. Eğer başımızı sokacak bir yer bulamazsak çocuklarımız vereceğiz. Her gün ölmektense bir gün ölürüm. Onları evlatlık vermezsem soğuktan ölecekler. Bize bir yardım elinizi uzatın” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı