REKLAMI GEÇ

Dalaman Çayı’nda can pazarı

Dalaman Çayı’nda can pazarı

Balık tutmak için Denizli’den Dalaman Çayı’na giden iki arkadaş araçlarının içinde uyuyup kalınca, yağmurla birlikte yükselen çayın içinde kaldı. Saatlerce sürüklenen araçta kurtarılmayı bekleyen şahıslar, canlarını zor kurtardı.

/ DENİZLİHABER / 15 Ekim 2009 Perşembe, 17:18

Edinilen bilgiye göre; Denizli’de yaşayan Cafer Yıldız ve Necati Şaşmaz isimli iki arkadaş
araçları ile Ortaca’nın Dalaman Beldesi’ne giderek, belde yakınından geçen Dalaman Çayı üzerinde bulunan Fevziye Köprüsü yakınlarında balık avlamaya başladı. Gece geç saatlere kadar balık yakalayan şahıslar, yoruldukları için araçlarının içerisinde yatarak dinlenmeye karar verdi. Gece boyunca devam eden şiddetli yağış nedeniyle sabah saatlerinde yükselmeye başlayan Dalaman Çayı, çay kenarında içerisinde Yıldız ve Şaşmaz’ın bulunduğu aracı sürüklemeye başladı.

Bir anda kendilerini suyun içerisinde bulan ve sürüklenmeye devam eden şahıslar telefonla aradıkları bir tanıdıklarından yardım istedi. Bir taraftan gelecek yardımı bekleyen şahıslar, diğer taraftan da canlarını kurtarmanın arayışına girdi. Olayın bildirilmesi üzerine olay yerine gelen jandarma ve Ortaca Belediyesi itfaiye ekipleri kurtarma çalışmalarına başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalelerde yetersiz kalması üzerine bölgeye bir adet kurtarma vinci ve bir adette sürat teknesi sevk edildi.

Uzun süre suda sürüklenen araç tamamen suya gömülmek üzereyken, bölgeye gelen sürat teknesindekilerin yardımıyla araçlarında mahsur kalan Cafer Yıldız ve Necati Şaşmaz kurtarıldı. Nehrin ortasında kalan araç ise vincin yardımıyla bağlanarak, çayın kenarına çıkarıldı. Büyük bir korku ve panik yaşadıkları yüzlerinden belli olan iki arkadaş, sağ salim karaya çıkarılmalarının ardından rahat bir nefes aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı