REKLAMI GEÇ

Darbe girişiminin şifreleri üzerinden çıktı

Darbe girişiminin şifreleri üzerinden çıktı

Darbe girişiminin ayrıntıları bir dönem Denizli’de de görev yapan Ege Ordusu Kurmay Başkanı Tümgeneral Memnuh Halbilen’in üzerinden çıktı. 27 sayfalık “Hizmete Özel” ibareli belgelerde darbenin ne zaman yapılacağı, başarılı olması durumunda atanacak sıkıyönetim komutanlarının isimleri de yer alıyor. Hakbilen, kendisini de İzmir ve Manisa sıkıyönetim komutanı olarak yazmış.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Temmuz 2016 Çarşamba, 20:45

15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanan Ege Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen’in üzerinden darbenin şifrelerinin çözüldüğü 27 sayfalık belge çıktı.

Belgelerde, saat 03.00’te ülke yönetimine el konulacağı, 03.30 itibariyle havaalanları, limanlar ve gümrük kapılarının kontrol altına alınacağı, 06.00’dan itibaren de sokağa çıkma yasağı uygulanacağı yer alıyor.

Belgelerde ayrıca tüm siyasi partilerin faaliyetlerine son verileceği, vali ve belediye başkanlarının atamalarının yapılacağı yer alırken, sıkıyönetim mahkemelerinin de görevlendirme listeleri yer aldığı ifade edildi.

Listede, İstanbul Sıkıyönetim Komutanının Korgeneral Erdal Öztürk, Ankara Sıkıyönetim Komutanının Tümgeneral Osman Ünlü, İzmir ve Manisa Sıkıyönetim Komutanının ise Tümgeneral Memduh Hakbilen olduğu ortaya çıktı.

Tümgeneral Memduh Hakbilen, 28 Şubat soruşturması kapsamında 11. Motorize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Keşap’ın gözaltına alınıp tutuklanmasından sonra, Ağustos-2012’da Bakım Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı’ndan Denizli’ye atanmıştı.

Yorumlar

abdullah   -  Bağlantı 21 Temmuz 2016, 08:47

saat 03:00 da başlayacak yazıyorda neden akşam saatlerinde bu iş yapıldı acaba ..?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı