REKLAMI GEÇ

Darbeciler avukat bulamadı

Darbeciler avukat bulamadı

Denizli’de darbe girişimine katılan muvazzaf askerler ile bazı savcı ve hakimlerin gözaltına alındıktan sonra avukat bulamadıkları öne sürüldü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Ağustos 2016 Cumartesi, 15:39

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Denizli’deki 11. Komando Tugay Komutanlığı’na bağlı toplam 500 asker Ankara’ya hareket etmek üzere Çardak Havaalanı’na götürülmüş, fakat buradaki sivil direnişle karşılaşmıştı. Darbe girişiminin bastırılmasının ardından da bir kısmının Söke’den görevlendirildiği anlaşılan subay, astsubay, uzman erbaş, erbaş ve erlerden oluşan toplam 500 kişilik grup gözaltına alınmıştı.

Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır’ın da aralarında bulunduğu askerler, “Anayasal düzeni silah yoluyla değiştirmeye teşebbüs”, “Cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırı”, “Yasama organına karşı silahlı isyan”, “Silahlı örgüt kurmak” suçlarından hakim karşısına çıkarılmıştı. Sanıkların hem sorgu hakimliğinde ifade verirken hem de savcılık tarafından ifadesi alınırken avukat bulamadıkları ortaya çıktı.

Darbe teşebbüsünden bir gün sonra hakim karşısına çıkarılan 59 muvazzaf asker için Denizli’deki hiçbir avukatın görev almak istemediği ifade edildi. UYAB sisteminin de ağır aksak çalıştığı o dönemde Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı ile Denizli Barosu’nun ortak hareket ederek, ileride hukuki sıkıntılara neden olmamak için büyük çaba sarf ettikleri ortaya çıktı.

Denizli Barosu’nun CMUK gereğince sanıklar için 29 avukat görevlendirdiği, asker sanıklardan hiçbirinin özel avukatı bulunmadığı belirtildi. Görevlendirilen avukatlar, sanıkların evlerinin aranmasına nezaret ederken sorgularında da hazır bulundu.

Diğer yandan sonraki günlerde devam eden operasyonlarda gözaltına alınan hakim ve savcılardan 9’u içinde Denizli Barosu tarafından görevlendirildiği bildirildi.

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan avukat görevlendirdiklerini doğrularken, “Türkiye genelinde yaşanan sıkıntılar, olumsuzluklar Denizli’de yaşanmadı. Denizli Barosu olarak 29 avukat arkadaşımızı Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi doğrultusunda CMKU gereğince görevlendirdik. Hiçbir aksaklığa mahal verilmedi. Özellikle ileride hukuki sorunlara yol açabilecek olumsuzlukları yaşatmamak adına son derece dikkatli davranıldı” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı