REKLAMI GEÇ

DEBA İŞÇİLERİNE GÖZALTI

DEBA İŞÇİLERİNE GÖZALTI

Denizli Basma ve Boya Sanayi Fabrikası’nın (DEBA) 2009 yılında üretimini durdurmasının ardından işten çıkarılan ve 10 aylık ücretleri ile kıdem tazminatlarını alamayan işçilerden 22’si, DEBA’nın yönetim kurulu başkanı Esat Sivri’nin evinin önünde eylem yapmak isteyince gözaltına alındı. İfadesi alınan işçiler, savcının talimatıyla serbest bırakıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Haziran 2014 Pazartesi, 09:42

Kentin en büyük tekstil fabrikalarından biri iken 2009 yılında girdiği ekonomik darboğazı atlatamayarak üretimi durduran Denizli Basma ve Boya Sanayi’de çalışan 800’e yakın işçi 10 aylık ücretlerini ve kıdem tazminatlarını alamadı. Açtıkları davaları kazanmalarına rağmen ücret ve tazminatlarını alamayan işçiler 3 yıl önce eylem yapmaya başladı.

Üç yıldan bu yana her pazar günü eylem yapan işçiler, bu sabah Kınıklı Mahallesi’nde fabrikanın sahibi Esat Sivri’nin evinin önünde bir araya geldi. Polis izinsiz eylem yaptıklarını söyleyerek DEBA işçilerini uyardı. Ancak eylemde ısrar etmeleri üzerine polis müdahale ederek 22 işçiyi gözaltına aldı.

Polis aracıyla emniyete götürülen işçilerin ifadesi alındı. İşçilerin ifadeleri alınırken Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), Emek Partisi (EMEP) ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) il yöneticileri Emniyet Müdürlüğü önünde bekledi ve işçilere destek verdi. İfadeleri alınan işçiler sağlık kontrolü için Servergazi Devlet Hastanesi’ne götürüldü, ardından ifadelerinin alındı ve savcının talimatıyla serbest bırakıldı.

İşçiler adına konuşan Nejdet Elver, her hafta sonu eylem yaptıkları yerde polisin bu hafta eylem yapılmasına izin vermediğini belirtti. Nejdet Elver, “Esat Sivri’nin evinin önünde olağanüstü hal mi ilan edildi? Valilik, bu tavrıyla suç işliyor. Biz yasal haklarımızı istiyoruz. Bizleri gözaltına alarak, para cezası yazmakla tehdit ederek yıldıracaklarını zannediyorlar. Biz üç yıldır direniyoruz. Hakkımızı alana kadar da direneceğiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı