REKLAMI GEÇ

Define avında imamlı güvenlik

Define avında imamlı güvenlik

Aydın’ın Karacasu ilçesinde jandarma define avı yapan 7 kişiyi gözaltına aldı. Kepçeyle yakalanan, gezmeye geldik diyen define avcılarının defineyi koruduğuna inandıkları “cin”leri kovması için Denizli’den imam götürdükleri ve Kuran-ı Kerim okuttukları ortaya çıktı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Ekim 2015 Pazartesi, 10:36

Aydın’ın Karacasu İlçesi’nde Afrodisias ören yeri yakınlarında kaçak kazı yapılacağı istihbaratını alan Geyre Jandarma Karakolu ekipleri, İl Jandarma Komutanlığı’yla ortak operasyon düzenledi. Mülkiyeti A.T. isimli şahsa ait Marulluk bölgesindeki arazide iş makinesiyle kazı yapanları suçüstü yakalayan jandarma, 7 kişiyi gözaltına aldı. Kazı bölgesindeki 2 adet toz önleyici maske, 6 adet pirinçten yapılmış altın arama aparatı, kürekler ve iş makinesine el konuldu.

KEPÇEYLE YAKALANIP ‘GEZMEYE GELDİK’ DEDİLER
Habertürk Gazetesi’nin haberine göre, şüphelilerden A.N.H.’nin Tavas’ın Yahşiler Mahallesi’nde imamlık yaptığı ortaya çıktı. Diğer kişilerin ise Sivas, Malatya ve Afyon’dan geldiği bildirildi.

Kepçeyle kazı yaparken yakalanan şüphelilerin, jandarmadaki ifadelerinde, birbirlerini tanımadıklarını ve bölgeye gezmeye geldiklerini ileri sürdükleri öğrenildi. Kazıda kullanılan kepçenin ise kiralık olduğu tespit edildi.

İMAM CİNLERİ KORUMAK İÇİN GÖTÜRÜLMÜŞ
Jandarmanın araştırmasında, 6 kişilik ekibin define kazısı yaptığı, defineyi koruduğuna inandıkları ‘cinlerden ve ruhlardan’ korunmak için de Denizli’de görev yapan imamı götürüp kazı esnasında Kuran-ı Kerim’den ayetler okuttukları ortaya çıktı.

7 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Jandarmadaki işlemleri tamamlanan 7 şüpheli, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Jandarma kazıda kullanılan kepçe, kazma, kürek ve pirinçten yapılmış altın arama aparatlarına el koydu.

FİLMİN BİRE BİR KOPYASI
Aydın’daki garip olay, 2010 yapımı Harbi Define filminin hikâyesiyle neredeyse bire bir aynı. Filmde, Uşak’taki baba evinin altında gömü olduğuna inanan 4 kardeş, kazı sırasında cinlerden korunmak için yanlarında bir de hoca götürüyor. (Habertürk)

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı