REKLAMI GEÇ

Başsavcılık’tan PAÜ operasyonu açıklaması

Başsavcılık’tan PAÜ operasyonu açıklaması

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, Pamukkale Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonuyla ilgili açıklama yaptı. Operasyonların Bylock kullanımı ve örgüt üyesi olmak suçlamasıyla yapıldığı, 15 kişinin gözaltına alındığı ve 7 firarinin arandığı bildirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Ocak 2017 Salı, 13:47

Sabah erken saatlerde PAÜ’de gerçekleştirilen FETÖ/PDY operasyonuyla ilgili Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıklama yapıldı.

Operasyonların Denizli merkezli başlatıldığı ve İstanbul ve İzmir’i de kapsadığı belirtilerek, “FETÖ/PDY Terör Örgütü’nün Pamukkale Üniversitesi yapılanmasına yönelik, mevcut soruşturmanın devamı olarak ek tahkikata başlanılmıştır. Pamukkale Üniversitesi yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında; örgüt içi gizli haberleşme programı olan BYLOCK’u kullandığı ve örgüt içerisinde faaliyet yürüttüğü tespit edilen, aralarında profesör, doçent, yardımcı doçent, hastane müdürü ve sağlık personellerinin yer aldığı 22 şüpheli şahıs hakkında yakalama ve gözaltı kararı alınmış, 31 Ocak günü (bugün) yapılan eş zamanlı operasyon ile şüphelilerden 15’i yakalanarak gözaltına alınmıştır. Firari olarak aranan 7 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalara hız verilirken, soruşturma kapsamlı olarak devam etmektedir” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı