REKLAMI GEÇ

Deniz Gezmiş için izinsiz düzenlenen anmada 40 kişi gözaltına alındı

Deniz Gezmiş için izinsiz düzenlenen anmada 40 kişi gözaltına alındı

İdam edilmelerinin üzerinden 45 yıl geçen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için Denizli’de anma eylemi yapmak isteyen grup ile polis karşı karşıya geldi. İzinsiz eyleme polis müdahale etti, 40 kişi gözaltına alındı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Mayıs 2017 Cumartesi, 19:35

Akşam saatlerinde Candoğan Parkı yanında bir araya gelen EMEP, SYKP ve Devrimci Partili yaklaşık 40 kişi, 45 yıl önce idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için anma eylemi gerçekleştirmek istedi.

Bölgede geniş güvenlik önlemi alan polis, izin alınmadığı gerekçesiyle gruba dağılmaları yönünde uyarıda bulundu.

Grup uyarılara rağmen anma eyleminde ısrar edince, eylemciler ile polis karşı karşıya geldi.

Polisin ısrarına rağmen eylemciler dağılmayı reddedince, gözaltı işlemi başladı.

Eylemcilerin gözaltına alınmamak için direnmesi polisin tavrını sertleştirdi. Bazı eylemciler yere yatırılarak kelepçelendi, polis aracına bindirildi.

Polis gözaltı işlemi uygularken, çevrede bulunanlar emniyet güçlerini alkışlarla destekledi, “Ne mutlu Türküm diyeme” sloganları attı.

Polis, gözaltıların ardından çevrede toplananların dağılmasını istedi, “Burada yapılan etkinlik kanunsuz bir etkinliktir. Bu nedenle polis müdahale etti” şeklinde anons yaptı.

Gözaltına alınan 40 eylemci, araçlarla sağlık kontrolleri için önce hastaneye, ardından da Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı