REKLAMI GEÇ

Frene basmıyoruz

Frene basmıyoruz

Denizli Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme ve Bölge Denetleme Şube Müdürlüğü, haftalık denetleme raporunu açıkladı. 4-10 Ekim tarihleri arasında 5bin 990 aracı denetleyen ekipler, 3 bin 404 araç sürücüsü hakkında işlem yaptı. Cezaların yüzde 55’i ise aşırı hızdan.

/ DENİZLİHABER / 14 Ekim 2013 Pazartesi, 13:08

Denizli Emniyet Müdürlüğü İl ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce 04-10 EKİM 2013 tarihleri arasında yapılan trafik denetimleri sonucunda 5 bin 990 araç kontrol edildi. 3 bin 404 araç sürücü hakkında cezai işlem uygulandığı denetimlerde, sürücülerin yüzde 54,9’unun aşırı hızdan ceza aldığı vurgulandı.

Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; hız ihlalinden 1 871, duraklama ve park etmenin yasak olduğu yerlere park etmekten 485, kırmızı ışık ihlalinden 172, muayenesiz araç kullanmaktan 195, seyir halinde iken cep telefonu ile konuşmaktan 61,emniyet kemeri ve kask kullanmamaktan 55, ehliyetsiz ve alkollü araç kullanmaktan 82, görüşü engelleyici eşya veya filmli cam kullanmaktan 17, durak harici fazla yolcu almaktan 83, arızalı takograf ile taşıma sınırı üzerinde yük almaktan 41, Karayolları Trafik Kanunun diğer maddelerinden 406 olmak üzere toplam 3 bin 404 araç sürücüsü hakkında cezai işlem uygulandı.
Aynıca denetimler esnasında çeşitli eksiklik ve sebeplerden dolayı 178 araç trafikten men edildi.

5 OKUL SERVİSİNECEZA
Denizli İl sınırları içerisinde öğrenci taşıyan 122 okul servisinin de denetlendiği kontrollerde 5 araca çeşitli eksikliklerden dolayı cezai işlem uygulandığı belirtildi.

TRAFİK KAZALARI YÜZDE 16 AZALDI
Denizli il sınırları içerisinde 34 yaralamalı, 36 maddi hasarlı olmak üzere toplam 70 trafik kazasının meydana geldiğinin belirtildiği açıklamada,36 vatandaşın yaralandığı vurgulandı.
Emniyet Müdürülğü’nden yapılan yazılı açıklamada, son bir hafta içerisinde meydana gelen trafik kazaların geçtiğimiz haftaya göre yüzde 16 azaldığı belirtildi. Aynı açıklamada, “Kazaların daha da azaltılmasına yönelik olarak kazaların yoğun olarak meydana geldiği cadde ve güzergahlarda, sürücülerin yakalanma olgusunu arttırmak ve kurallara uymalarını sağlamak için seyir halinde çevirme ekipsiz olarak radarlı hız denetimine ve emniyet kemeri denetimine ağırlık verilmektedir.

Kazalar daha çok Ankara yolu Zeybek kavşağı civarında ve Zübeyde Hanım caddesi, üzerinde, sürücülerin Arkadan Çarpma, Kavşaklarda geçiş önceliğini uymamaktan ve Araçların hızını kavşaklara yaklaşırken azaltmamaktan, yayaların ise araçlara ilk geçiş hakkını vermemekten dolayı meydana geldiği tespit edilmiştir” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı