REKLAMI GEÇ

İnternet dolandırıcılığına dikkat

İnternet dolandırıcılığına dikkat

Denizli Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri internet ortamında satılık cep telefonu ilanları ile yapılan dolandırıcılıklara karşı vatandaşları uyardı.

/ DENİZLİHABER / 11 Eylül 2013 Çarşamba, 16:14

Denizli Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada,

“Bilişim ve Banka Sistemleri Aracılığı ile Dolandırıcılık” yapılması olayları ile ilgili yapılan araştırmada, internet üzerindeki bir alışveriş sitesinden satılık cep telefonu ilanı vererek ilanda belirtilen telefon dışında piyasa değeri düşük başka bir telefonun kargo ile müşteriye göndererek dolandırıldığı belirtildi.

İnternet üzerinden dolandırıcılık olayı ile ilgili yapılan araştırma sonucunda 2 şüphelinin tespit edildiğinin belirtildiği açıklamada, vatandaşların siber suçlara karşı dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı.

Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, vatandaşların internet üzerinden alış-veriş yaparken dikkat etmeleri gereken hususlar şöyle sıralandı:

1-Sitenin kurumsal bir kimliğinin olup olmadığına dikkat edilmeli.

2-Bilinen firmalar tercih edilmeli. Ücretsiz bilgi hattı veya müşteri hizmetleri hattı bulunan siteler tercih edilmeli. Bu sayede aklınıza takılan bütün konular hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

3-Internet sitesinde firmanın açık adresinin ve telefonun yer almasına dikkat edilmelidir. Sitenin iletişim bilgileri kontrol edilmeli, Telefonla arayarak muhatap bulup bulamayacağınızı öğrenebilirsiniz.

4-Sitede alışverişi tamamlarken kredi kartı bilgilerinin girildiği sayfanın https:// ile başlamış olmasına, aynı zamanda internet tarayıcısında görünen “kilit” görünümüne basıldığında ekrana gelen güvenlik sertifikasında yazan firma adı ile internet site adresinin aynı olup olmadığına dikkat edilmelidir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı