REKLAMI GEÇ

Denizli Emniyet Müdürlüğü’nden Atatürk posteri açıklaması

Denizli Emniyet Müdürlüğü’nden Atatürk posteri açıklaması

Doktorlar Caddesi’nde bir otomobilin motor kapağındaki Atatürk portresinin polis tarafından söktürülmek istendiği iddialarıyla başlayan tartışmalarla ilgili olarak Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut, basın mensuplarına resmi açıklama ve fotoğraf dağıttı.

/ DENİZLİHABER / 15 Kasım 2013 Cuma, 11:07

Kaynağı Denizli olan bir olay daha Türkiye gündemine oturdu. Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut, Doktorlar Caddesi’nde bir otomobilin motor kapağındaki Atatürk portresinin polis tarafından söktürülmek istendiği iddiasıyla başlayan tartışmalarla ilgili olarak, basın mensuplarını bilgilendirdi. Konumu gereği, toplantıda kameralara açıklama yapmayan Bulut, sadece fotoğraf çektirerek, basın mensuplarına resmi açıklama metni dağıttı.

İŞTE O RESMİ AÇIKLAMA…
Denizli ilimizde 01 – 14 Kasım 2013 tarihleri arasında sadece trafikte modifiye edilmiş araçtan dolayı rahatsız olan vatandaşlarımız 155 Polis İhbar hattına 71 adet şikayet ihbarında bulunmuşlardır.
Yine bu tarihler arasında İl Emniyet Müdürlüğümüz Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince; Aracında görüşü engelleyecek süs-film cam olan 29 sürücüye, teknik değişiklik – abart egzoz- olan 21 sürücüye, Polisin dur ikazına uymamaktan 44 sürücüye, Gürültülü araçtan 18 sürücüye, Kamunun huzurunu bozacak şekilde sürmekten 151 araç ve sürücüsüne cezai işlem uygulanmıştır.

ic

12/11/2013 günü, Doktorlar Caddesi üzerinde trafiği düzenlemek, kural ihlali yapan sürücülere ve kural dışı modifiye edilmiş ve abartılı egzozlu araçlara yönelik çalışma yapmak üzere yaya olarak, şehrin 7 ayrı noktasında da olduğu gibi bir polis memurumuz görevlendirilmiştir. Görevlimiz görevi esnasında aynı gün bir Murat 131 marka araca ön kaputta bulunan ESMER yazısı ve film camları, ikinci beyaz Şahin marka araca ön camda PERFORMANCE yazısı ve film camları söktürmek suretiyle müdahale etmiştir.

09.09.2013 günü saat: 21.30 sıralarında Üçgenden Bağbaşına doğru 09 ZC 224 plaka sayılı araç içerisinden havaya ateş açılması ve tehlikeli araç kullandığı,
13.09.2013 günü 09 ZC 224 plaka sayılı araç sürücüsünün 3. Sanayi Sitesi civarında tehlikeli araç kullandığı ile ilgili hakkında iki ayrı ihbar bulunan aracın; Doktorlar Caddesi üzerinde görevli Polis Memurunun modifiye araçlarla ilgili saat:13.30 sıralarında yapmış olduğu uygulamada; anılan 09 ZC 224 plaka sayılı otoyu; abart egzozlu, film camlı ve ön camı ¾ oranında kapatan AYBAY AUTO yazılı Şahin marka, 1992 model otoyu, içerisinde bulunan iki şahıs ile birlikte incelenmek üzere durdurulmuştur.

Yapılan kontrollerde ön camda reklam yazısı (AYBAY AUTO) ile camlarının filmli olduğunun görülmesi üzerine, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 26/2 maddesince araç sürücüsüne aracındaki reklamların ve film camların sökülmesi gerektiği söylenmiştir. Araç sürücüleri ise konu ile ilgili herhangi bir itiraz ve karşılık vermeden, fotoğrafta görüldüğü üzere kendi imkanları ile ön camda bulunan AYBAY AUTO ibaresini sökmüşlerdir.

Araçta başka eksikliklerin olup olmadığı incelenirken, olayın hiçbir şekilde tarafı olmayan ve yoldan geçtiği düşünülen 2 şahıs görevlimize müdahale ederek, araç kaputunun üstünde bulunan Atatürk resminin sökülmeye çalışıldığını farz ederek görevlimize Atatürk düşmanlığı yapan tavırları olduğundan söyleyerek yüksek sesle, sözlü sataşmada bulunmuştur.

Görevlimizin Atatürk resmine hiçbir müdahalesi olmadığı halde, şahsın; “Atatürk düşmanlığı yapmaya ne gerek var, doğuda apo resimlerine, bayraklarına bir şey demiyorsunuz” şeklinde söylemlerle ilimizin en işlek caddelerinden biri olan Doktorlar Caddesinde bulunan normal halk kalabalığını kullanarak yoğunluk oluşturup diğer vatandaşları polise karşı kışkırtıcı söylem ve davranışlarda bulunduğu gözlemlenmiştir.

Bu sırada çevredekilerin bir siyasi partinin eski ilçe yönetiminden olduğunu söylediği bir kişi Atatürk karşıtı olduğumuz ile ilgili söylemlerde bulunarak kalabalığı provoke etmeye çalışmıştır.
Emniyet Müdür Yardımcısı ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli amirlerin olay yerindeki seyirci kalabalığa konuyu anlatmaları üzerine herhangi bir arbede ve müdahale olmadan kalabalık ve görevli polisler çok kısa sürede normale dönmüşlerdir. Bahse konu araç ve şahıslar kalabalığın provoke olmaması için ceza işlem uygulanamadan olay yerinden gönderilmiştir.
Türk Polisi mezuniyet töreninde Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Büyük Önder Atatürk’ün İlke ve İnkılaplarına bağlı kalacağına yemin ederek görevine başlar. Yeminine sadık kalarak görevini en iyi şekilde yerine getirmektedir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Yorumlar

Volkan   -  Bağlantı 15 Kasım 2013, 18:25

Ya ya biz de inandık.Orada toplanan kalabalık olmasa o posteri söktürürdü sizin polisleriniz.Ama Atatürk’ü bu halk unutmayacak.Hep anacak.Ayrıca orada gerekli tepkiyi veren hemşehrilerimin ağzına sağlık…

Şahin   -  Bağlantı 15 Kasım 2013, 18:25

Herkes farklı yöne çekiyor.Atatürk posterini soktüren yok beyler seçim yaklaştı malzeme arıyor kendine bazı kişiler araç sahibi birsey demiyor vatandaş olayı farklı boyutlara taşıyor.

turgut   -  Bağlantı 15 Kasım 2013, 17:39

Arkadaş zaten bizim polisimiz her zaman haklıdır,her zaman suçlu olan biz vatandaşlarızdır.Yazıya bak hiçte üzerlerine toz kondurmamışlar.Bu işler ile uğraşacağınıza çıkın şehir içine kaldırımlar hep araç ne yan yana araç gidebiliyo nede insanlar kaldırımda yürüyebiliyo.

20denizli   -  Bağlantı 15 Kasım 2013, 14:56

murat 131 ön kaput yazısı dogru ise atatürk mposteri de dogru bu bir görüntü aynen haberde anlatılanları aktarıyor bu iki ayrıca araçta cep telefonu sigara yasak ise eger herkese yasak polisler sigarada içiyor telefonlada konuşuyor bu üç emniyet polislerle ilgili ne yapacak bilmek isteriz ayrıca polisin iki işi varmış öyle ise doktorlara ögretmenlere memurlara ek iş neden yasak adalet varsa herkes için olmalı sadece polis ayrımı değil

muson   -  Bağlantı 15 Kasım 2013, 11:29

Gorevli polis memuru ben Ataturk resmini sokmiyecem demiyorki. Milleti kandirmasinlar. Okadar insann icinden de oyle degil diyen de yok.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı