REKLAMI GEÇ

Emniyet’ten firmalara hacker uyarısı

Emniyet’ten firmalara hacker uyarısı

Son dönemlerde birçok ilde olduğu gibi Denizli’deki firmalar da uluslararası hackerların hedefi haline geldi. Denizli Emniyet Müdürlüğü firmaları hackerlara karşı uyardı, almaları gereken önlemleri hatırlattı.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 30 Ocak 2017 Pazartesi, 11:31

Denizli Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamayla firmalar uluslararası hackerlara karşı uyardı. Son dönemlerde Denizli’deki bazı firmaların uluslararası bilgisayar korsanlarının hedefi haline geldiğinin belirtildiği açıklamada, firmaların ana bilgisayarlarının güvenlik açıklarından faydalanılarak sızıldığını ve önemli arşivlerin ele geçirildiği ifade edildi.

Bilgisayar korsanlarının el geçirdikleri bilgileri şifrelediğini ve yeniden kullanıma açmak için para istediklerinin hatırlatıldığı açıklamada, bilgisayar ve server güvenliğinin sağlanması konusunda bilgiler de verildi.

Bilgisayarda bulunan muhasebe ve diğer kayıtların günlük olarak yedeklemelerinin yapılması, yedekleme yapılan diskin bilgisayar bağlantısının kaldırılmasının önerildiği açıklamada, “Kaliteli lisanslı Anti-virüs programları kullanılmalı ve sürekli güncel tutulmalı. Uzaktan erişime açık olan bilgisayarlar ile ilgili güvenlik önlemleri artırılmalı, uzaktan erişim sağlayacak kişilere kullanıcı ve şifre tanımı yapılmalı, şifreler en az 14 karakter uzunluğunda, kolay tahmin edilemeyecek şekilde (doğum tarihi, telefon numarası, isim) büyük harf, küçük harf, rakam ve özel karakterler kullanılmalı, firewall (güvenlik duvarı) kullanılmalı, serverda çalışan sistemler lisanslı ve güncel tutulmalı” denildi.

Açıklamada, benzer bir saldırıyla karşı karşıya kalanların zaman geçirmeden durumu Emniyet Müdürlüğü’ne bildirmeleri de istendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı