REKLAMI GEÇ

Gün ışıyınca Sarayköy’deki facianın detayları ortaya çıktı

Gün ışıyınca Sarayköy’deki facianın detayları ortaya çıktı

Gece boyunca orman yangınıyla mücadele eden Sarayköy’de tanker patlamasıyla sonuçlanan kazanın detayları gün ışımasıyla ortaya çıktı. Resmi olmayan bilgilere göre kazada 3 kişi öldü, 4 kişi yaralandı. Sabaha karşı sulama kanalından çocuk cesedine ait olduğu sanılan parçalar çıkarıldı.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 4 Temmuz 2017 Salı, 08:58

Sarayköy’de gece meydana gelen ve resmi olmayan bilgilere göre 3 kişinin yaşamını yitirdiği, LPG tankının patlamasıyla sonuçlanan korkunç kazanın büyüklüğü gün ışımasıyla ortaya çıktı. Patlayan tankerin 600 metre ileride tarlanın içinde bulunan parçasının 10’a yakın koyunu telef ettiği belirlendi. Sabah saatlerinde ise sulama kanalından çocuk cesedine ait olduğu sanılan parçalar çıkarıldı.

Kazanın, Sarayköy’deki orman yangınını söndürme çalışmalarına katılan iş makinesini taşıyan TIR ile LPG yüklü tankerin çarpışması sonucu meydana gelen büyük patlamayla oluştuğu, patlamanın etkisiyle tankerin yakınındaki özel otomobilin de sulama kanalına savrulduğu öğrenildi.

ÇOCUK CESEDİNE AİT PARÇALAR ÇIKARILDI
Kazadaki tanker şoförünün olay yerine 500 metre uzaklıktaki akaryakıt istasyonunda mola verip yemek yediği ifade edilirken, görgü tanıkları patlama anında buz gibi dağılan yabancı plakalı otomobilde 5 kişinin bulunduğunu söyledi. Görgü tanıklarının otomobilde bulunan bir kız çocuğunun sulama kanalına düştüğünü söylemesi üzerine AFAD ekipleri uzun süre sulama kanalında arama yaptı. Olay Yeri İnceleme ekipleri kaza yerinde ve kanalda titiz bir çalışma yürütürken kanalda çocuk cesedine ait olduğu sanılan parçalar bulundu. Parçalar DNA testi yapılabilmesi için toplanırken, sabah saatlerinde de arama kurtarma çalışmaları devam etti. Kazada ölü ve yaralı sayısı ile kimlik tespitlerinin tamamlanmasının ardından Cumhuriyet Başsavcılığı’nca açıklama yapılacağı bildirildi.

GÖKYÜZÜNDE ALEV TOPU
Petrol istasyonu çalışanı İbrahim Doğan, tankerin önce alev aldığını ve patlamadan önce bir süre yandığını belirterek, şöyle dedi:
“Olayın ciddiyetini anlayınca araç sürücülerine olay yerine gitmemelerini söyledik. Tanker bir süre yandı, ardından büyük bir patlama oldu. Patlamanın şiddetiyle herkes kaçışmaya başladı. Gökyüzü alev topuna döndü.”

ŞAHİN TİN OLAY YERİNDEYDİ
Kaza yerinde inceleme yapan AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, ilk belirlemelere göre 3 kişinin yaşamını öldüğünü, 4 kişinin ise yaralandığını söyledi. Tin, “Orman yangınının ardından bu korkunç kaza yaşandı. Denizli için bu Pazartesi kara bir gün oldu. Ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Yangın bölgesine iş makinesi getiren bir TIR, LPG yüklü başka bir TIR ile çarpışmış. Araçların arkasındaki bir otomobilde patlamanın etkisiyle paramparça olmuş. Şu an ölü sayısı hakkında kesin bir bilgi yok” dedi.

PATLAYAN TANKERİN PARÇASI 600 METRE UZAĞA FIRLADI
Çarpışmanın ardından LPG yüklü tankerin alev aldığı bir süre yandığı ardından patladığı belirlenirken, görgü tanıkları tankerin arkasındaki yabancı plakalı otomobilde 5 kişi bulunduğunu söyledi. Kazada 4 kişinin patlamanın etkisiyle yaralandığı belirlenirken, patlayan tankerin bir parçası olay yerinden yaklaşık 600 metre uzağa fırladı. Tarlada bulunan tanker parçasının dev bir şarapnel etkisiyle yol kenarındaki bir tesisin duvarını da yıkıp geçtiği, 10’a yakın hayvanın da telef olmasına yol açtığı öğrenildi.

KİLOMETRELERCE ARAÇ KUYRUĞU
Korkunç kaza ile birlikte Denizli-İzmir karayolu saat 05.30’a kadar trafiğe kapatıldı. Sarayköy’de hem Denizli hem de İzmir istikametinde kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Daha sonra İzmir istikametinden akan trafik Ahmetli Mahallesi’nden Sarayköy’ün Denizli çıkışına verildi. Saatlerce yolun açılmasını bekleyen sürücüler ve yolcular akaryakıt istasyonlarında konakladı. Güvenlik güçleri yeni bir patlama tehlikesi olmasına rağmen zaman zaman meraklı topluluğu olay yerinden uzaklaştırmakta güçlük çekti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı