REKLAMI GEÇ

Hakim adayı Arıkan, referandum çalışmalarına katılmış

Hakim adayı Arıkan, referandum çalışmalarına katılmış

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, yeni atanan hakimlerin AK Parti’den seçildiğini iddia etti ve liste yayınladı. Listede adı bulunan Denizlili Ahmet Emre Arıkan, Denizlihaber’e konuştu. Arıkan, “istifa ettim” dedi ama İl Başkanı Filiz’in referandum çalışmalarıyla ilgili facebookta yaptığı paylaşım kafaları karıştırdı.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 4 Mayıs 2017 Perşembe, 15:05

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, yeni atanan 1341 hakimin yüzde 90’ının AKP üyelerinden seçildiğini iddia etti. Yarkadaş’ın yayınladığı listede Denizlili bir isim var.

Barış Yarkadaş, “Partili Cumhurbaşkanı’nın ardından, Partili Hakimlik kurumuna geçtik. AKP, 24 Nisan’da atanan 1341 hakimin yüzde 90’ını il ve ilçe teşkilatlarından seçti” iddiasını ortaya attı, ismini verdiği Denizlili hakim adayı Ahmet Emre Arıkan, denizlihaber’e konuştu.

20 Haziran 2012 yılında 1386 sicil numarasıyla Denizli Barosu’na kayıt yaptırıp, avukatlık cüppesini giyen Ahmet Emre Arıkan, Barış Yarkadaş’ın iddialarını yalanladı.

Arıkan, “Avukatlık yaparken, AK Parti’ye üye oldum. Merkezefendi İlçe Yönetimi’nde yedek yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptım. 2016 yılının Aralık ayında hakimlik sınavları başladı. Yasa gereği, sınava girenlerin her hangi bir siyasi partiye üye olmaması gerekiyor. Bu nedenle, sınav tarihinden çok önce partiden istifa ettim” dedi.

CHP VE MHP’Lİ ARKADAŞLARLA İSTİFA ETTİK
Önümüzdeki günlerde hakimlik kursuna gidecek olan Ahmet Emre Arıkan, “CHP Milletvekili Sayın Barış Yarkadaş, 1341 hakim adayından 30’unun ismini yayınlayıp, atanan herkesin AK Parti üyesi olduğunu iddia etmiş. Bu iddialar asılsızdır. Denizli’de benimle birlikte sınavı kazanan CHP ve MHP’nin eski üyesi arkadaşlarım da var. Biz zaten sınav tarihinden önce birlikte istifa ettik. Bu sınavlara gece gündüz çalıştık. Emeğimize saygısızlık yapılmasın. O sınavlara girdiğiniz zaman siyasi görüşünüz sorulmuyor. Genç bir avukatsınız ve kendinize yakın gördüğünüz bir partiye üye olmuşsunuz. Bu normaldir. Ancak, hakimlik için sınava başvurmadan önce istifa ediyoruz. Bu istifanın ardından spekülasyonlar çıkarmak, sadece insanların kafasını karıştırır” diye konuştu.

REFERANDUM ÇALIŞMALARINA KATILMIŞ
Hakim adayı Ahmet Emre Arıkan, aktif siyaseti hakimlik sınavlarının başladığı Aralık ayından önce bıraktığını, AK Parti’den istifa ettiğini açıkladı, ancak AK Parti İl Başkanı Necip Filiz’in facebook paylaşımlarında 16 Nisan’da yapılan halk oylamasında aktif olarak çalıştığı ortaya çıktı. Necip Filiz’in, 1 Mart’taki paylaşımında, “İl Başkanımız Sayın Necip Filiz, il yönetiminden Kemal Karakurt, Merkezefendi İlçe Bşakan Yardımcımız Mustafa Demirayak, Koordinatör Şükran Atmaz ve Ahmet Emre Arıkan ile birlikte Selçukbey Mahalle Başkanı Sayın Mihrican Kocakaya ve ailesini ziyaret ettiler” ifadeleri yer alıyor.

Yorumlar

Bilal   -  Bağlantı 4 Mayıs 2017, 18:12

Katılamaz mı katılmayacaksın diye kaide mi var milyonlarca memur katılmış onlar tarafsız sebebi gözetilmiyorken Hakim adayı diye tarafsızlık gözetilecek kusura bakmayın ama benim kız güler sizlere bebeksiniz daha.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı