REKLAMI GEÇ

Denizli merkezli çete, Alman vatandaşlarını dolandırdı

Denizli merkezli çete, Alman vatandaşlarını dolandırdı

Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele görevlileri, Denizli merkezli dolandırıcılık çetesini çökertti. Çete üyeleri telefon dolandırıcılığı ile yaşlı Alman vatandaşlarını kurban seçti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Mart 2019 Cuma, 11:50

Ekonomik çıkar sağlamak amacıyla kurulan ve uluslararası faaliyet gösteren Denizli merkezli suç örgütü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele görevlilerinin yaptığı başarılı bir çalışma ile deşifre edildi. Denizli, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Afyonkarahisar’da ikamet ettikleri tespit edilen dolandırıcılık çetesine üye şüpheliler, eş zamanlı operasyon ile yakalandı.

Bilgisayar ortamında kurulu bir programla sanki Almanya’dan aranıyormuş gibi yaşlı Alman kurbanlarını arayan ve “Türkiye ‘den para kazandınız”, “Şu model araba kazandınız” ya da “İstenmeyen telefonları önleme cihazı” diyerek dolandırdıkları belirlenen 75 şüpheliyi yakalamak için düğmeye basıldı.

Denizli merkezli İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Afyonkarahisar illerinde yapılan operasyonlarda yakalanan 46 şüpheli şahıs hakkında “Ekonomik Çıkar Sağlamak Amacıyla Suç Örgütü Kurmak Üye Olmak ve Nitelikli Dolandırıcılık” suçlarından haklarında adli işlem yapıldı.

Operasyon kapsamında yapılan aramalarda ekonomik çıkar sağlamak amacıyla kurulan ve uluslararası faaliyet gösterdiği anlaşılan şüpheli şahısların ikametlerinde çok sayıda dijital materyal ile doküman ele geçirildi. İfadesi alınan şüphelilerden Denizli C. Başsavcılığı talimatı ile 18 kişi gözaltına alınırken, 6 kişi tutuklandı, 7 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı