REKLAMI GEÇ

25 yıl önce öldürülen PKK itirafçısıyla ilgili gelişme

25 yıl önce öldürülen PKK itirafçısıyla ilgili gelişme

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı önemli bir soruşturmaya imza attı. 1992 yılında Yeşilyurt Mahallesi’nde PKK itirafçısı M.A.nın öldürülmesi ve K.A.nın da yaralanması olayının peşini bırakmayan Başsavcılık, 25 yıl sonra olayın şüphelisi olarak belirlediği 3 kişi hakkında iddianame hazırladı, Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Şubat 2017 Çarşamba, 14:55

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, 1992 yılında Yeşilyurt Mahallesi’nde itirafçı M.A.nın öldürülmesi ve K.A.nın da yaralanmasının ardından, PKK terör örgütü üyeliği iddiasıyla yürütülen tahkikatta yeterli delile ulaşılamaması nedeniyle daimi arama karını alınmıştı.

25 yıl sonra, işlenen cinayet ve yaralamayla ilgili yeni delillere ulaşan Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayı yeniden açtı. Elde edilen bilgiler ışığında tespit edilen zanlılara yönelik çalışma yürüten Başsavcılık kısa sürede sonuca ulaştı.

Soruşturmalar ışığında olayın şüphelisi olarak 3 kişi tespit edildi. Bu kişilerin PKK terör örgütü üyesi oldukları, örgüt üyeliği faaliyeti kapsamında suç teşkil eden ve vahim nitelikle olan adam öldürme ve yaralama eylemlerini gerçekleştirdiklerine ilişkin güçlü delillere ulaşıldı.

Zanlılar hakkında devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak suçu ile kasten adam öldürme ve yaralama suçundan Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından terör suçlarına bakan Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne hitaben iddianame düzenlendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı