REKLAMI GEÇ

Denizli treni devrildi: 9 ölü

Denizli treni devrildi: 9 ölü

İstanbul-Denizli seferini yapan Pamukkale Ekspresi, Kütahya’nın Değirmenözü mevkiinde raydan çıktı. Kazada 9 kişi hayatını kaybetti, yaralı sayısı ise 24 olarak belirlendi.

/ DENİZLİHABER / 27 Ocak 2008 Pazar, 01:00

 

 

Kütahya yakınlarından raydan çıkarak deviren ve 9 kişinin yaşamını yitirdiği Pamukkale Ekspresi’nden sağ kurtulan Denizlili yolcular 4 otobüsle kente geldi. Denizli Garı’ndan ölüm treninden kurtulan yakınlarını bekleyen vatandaşlar otobüslerin görünmesi ile büyük sevinç yaşadı. Otobüsten inen yolcular sabırsızlıkla kendilerini bekleyen yakınlarına sarıldı. Kızının Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde İşletme Bölümü’nde öğrenim gördüğünü, yarı yıl tatilini geçirmek için Denizli’ye gelmek istediğini ancak otobüslerde yer bulamadığı için trene bindiğini anlatan Baba Murat Oğuz, “Kızım otobüslerde yer bulmayınca trene binmek istediğini bana söyledi. Arkadaşları treni ona çok met etmişler. Hayatında ilk kez de dün trene bindi. Dün gece 02.00 sıralarında kızım beni aradı. ‘baba tren devrildi. Ben iyiyim ama ölenler var’ dedi. Bende kendisine oraya geleyim mi? diye sordum. Bana gelmeme gerek olmadığını iki dağın arasında bir yerlerde olduklarını söyledi. Sonra da Kaklık taraflarındaymış beni tekrar aradı. Onu almaya geldik. Dayısı Yunus Düdükçü’de Konya Karapınar yakınlarında yıllar önce yolcu otobüsü ile tankerin çarpışması nedeni ile meydana gelen kazada 56 yolcu ile birlikte vefat etmişti. Kızımın kaderi dayısınınki ne çekmemiş, çok şükür iyiymiş biraz sonra ona kavuşacağız ” dedi. Anne Mukaddes Oğuz’da, “Kızım kazadan sağ salim kurtuldu. Heyecandan ayaklarım titriyor. Allah ölenlere rahmet etsin, ailelerine sabır versin” dedi.

Tüm yolcular yaralı kurtarmaya gitti

Eskişehir’den Denizli’ye gelmek için trene bindiğini anlatan tren yolcularından Mustafa Tuncer (22)’de, “Trene bindikten sonra yerime oturdum. Benim yerim en arkadaki vagondaydı. Uyumuşum. Şiddetli bir sarsıntı ile uyandım. Tren raydan çıktı dediler. Bizim vagonda bir şey yoktu. Ancak öndeki vagonlar devrilmiş vaziyetteydi. Kazalara yardım edin çağrısı yaptılar, bizde vagon altında kalan yaralıları kurtarmaya gittik. Vagon altında yaralılar vardı. Onları ısıtmak için ateş yaktık. Ancak bulunduğumuz yerde telefonlarda çekmiyordu. Sonra jandarmaya ulaştık yardım istedik. Ekipler yardımımıza koştu.” Dedi.

Devlet iki saat sonra gelebildi

Kazanın gece 02.15 sıralarında buzlanma nedeni ile meydana geldiğini anlatan Gündüz Duygun’da, “Tren kazasının ve insanların öldüğü yerde daha öncede tren kazaları olmuş, bunu oraya gelen ekiplerden duydum. Oradaki raylarda yada tren yolunda teknik acıdan sorun varmış. Kazanın olduğu yerle yol arası yaklaşık < ?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />5 kilometre ancak kazanın olduğu yere ekipler 3 saat sonra geldi. Yani devlet bize 3 saat sonra ulaşabildi. Vagonlar yatıktı, insanlar bağırıp çağırıyordu, tam bir panik vardı. Biz sağ salim kurtulduk. Şimdi buradayız” dedi. Kazanın olduğu sırada vagonunda uyuduğunu anlatan Ezgi İçmeli’de, “Ben uyuyordum, kaza nasıl oldu bilmiyorum. Ancak trenden çıktığımda vagonların yatık olduğunu gördüm. Kaza ile ilgili hiçbir şey hatırlamıyorum. Ekipler geldi bizi alıp götürdü. Orada yaralılar ve ekipler kaldı” dedi

6. vagonda biz vardık

İstanbul’dan Denizli’ye gelmek için dün akşam trene bindiklerini anlatan Rahmi Kocadöker’de, “Kazada 5 vagon devrilmiş, biz 6. vagondaydık. Şiddetlibir sarsıntı oldu. Ben uyuyordum, trenden aşağıya indim. Vagonlar sağa yatık vaziyette duyuyordu. Eşyalarımı aldık trenden çıktık. Kaza biraz daha büyük olsaydı, bizim vagonda devrilebilirdi. Ölenlerin içinde bizde olabilirdik. Gelirken yolda öğrendim 9 ölü varmış, Allah onlara rahmet etsin, ailelerine sabır versin” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı