REKLAMI GEÇ

Belediye otobüslerine hız kontrolü şart

Belediye otobüslerine hız kontrolü şart

Bursa ile Tokat caddelerinin kesiştiği kavşak yeni bir trafik faciasına ev sahipliği yaptı. İki kişinin yaşamını yitirdiği, 16 kişinin yaralandığı kaza, bir kez daha gözlerin belediye otobüslerine çevrilmesine neden oldu. Son dönemde otobüslerin hız yapmasından şikayet eden vatandaşlar, bu kazayla birlikte “hız kontrolü şart” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Ağustos 2014 Cuma, 13:52

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Turex’ten sonra toplu taşıma hizmetini iyileştirmek için tüm otobüsleri yeniledi. Sıfır kilometre araçlarla başlatılan seferler, kısa süre içinde şoförlerden “hızlı araç kullanıyorlar” şikayetine dönüştü. Bu şikayetler devam ederken, Bursa Caddesi’nin savaş alanına çeviren kaza haberi geldi.

Bursa ile Tokat caddelerinin kesiştiği kavşakta, Bayramyeri’nden Pamukkale Üniversitesi’ne seyretmekte olan Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne ait 20 BLD 92 plakalı otobüs ile 35 HB 4425 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada otobüs sürücüsü Fatih Hakyemez ile henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi yaşamını yitirirken, 16 kişi de yaralandı.

Kaza ile ilgili haberleri okuyan vatandaşlar, yaptıkları yorumlarda otobüslerin şehir içinde hız yapmasından yakındı. Hatice Akçadağ, “Belediyenin otobüslerine hız sabitleyici takması farz oldu bence. Yolcuların can güvenliği için bu şart. Değilse şoförlerine ne kadar eğitim verilse boş, yine bildiklerinden şaşmıyorlar” diye yazdı.

Arda Yıldırım ise, “Körüklü otobüsün kırmızı ışıkta solda durup, 15 metre sonra yolcu almak için sağa arkasındaki arabaların üstüne umursamadan şerit değiştirdiği bir yerde, normal karşılar olduk bu belediye otobüsü kazalarını. Kendi adamınızı değil gerçek şoför seçin” ifadesini kullandı.

Bir başka yorumda da “Denizli’de belediye otobüsüne binmekten hep nefret etmişimdir. Şoförlerin yaptığı hız sanki yarış pisti ve Türkiye’de kimse trafik kurallarına uymuyor ama hic kimse” denildi.

busa-caddesi

Yorumlar

hakan türk   -  Bağlantı 4 Ağustos 2014, 02:25

arkadaşlar yorum yazarken elinizi vijdanınıza koyun lütfen kazada kırmızı ışıkta geçen otomobildir otobüs değil denzli araç kullanan kuralsız sürücülerin hatalarıdır bunlar minibüs şöförlerinin yaptığı onca kural dışı davranışlara ne yolcuların ne de sivil araç kullanan vatandaşların sesi çıkmaz çıkarsa bilirler şöför odunu kaptığı gibi indiriverir kafalarına otobüs şöförleri napsın ekmek davası napsalar suç geç kalır hakaret yer hızlı gider saatine yetişcek hızlı gitti olur 15.16 saat çalışır aldığı para asgari ücrete gelmez toplu taşımada amme hizmeti veren bu araçlara kimse yol vermez oaraçların içinde insanlar kimisi işe kimisi okula hastaneye gidecek bu insanların imkanı kendi araçları yok devlete bu insanlarda yol vergisi veriyor ama sivil araç kullanan vatandaşlar sanki yolun kullanım hakkını satın almışlar gibi toplu taşıma araçlarını yol vermeyerek sıkıştırıyorlar lütfen toplum olarak hep beraber duyarlı kurallara uyalım.

kemal   -  Bağlantı 2 Ağustos 2014, 11:50

geçmiş olsun ölenlere ALLAH rahmet eylesin yaralılara şifa versin,turexten kurtulduk otobüsleri belediye kendisi çalıştırıyor diye memnun olduk,lakin belediye zarar ediyoruz diye açıklama yaptı zengin fakir ayırt etmeden her 65 yaş üstünü bedavaya bindirirsen elbet zarar edersin,fakir-fukara 65 yaş üstünü tespit et eline bedava binme kartı ver herkes memnun olur,otobüslerin çogu otomatik vitesli oldugu için kalkışlar ve duruşlarda yolcular savruluyor özellikle yaşlılar ve çocuklu bayanlar,otobüslerin özelligine göre ve toplu taşımacılık hakkında şöforlara sık sık araç kullanma egitimi verilmeli,evet emekçi şöforlarda ev geçindiriyor egitimleri sıklaştırarak bu sorunlar en aza indirilebilir,tedbir Belediyeden ve şöforlardan takdir ALLAH’tan.

Yahya   -  Bağlantı 1 Ağustos 2014, 23:38

Belediye otobüsü kaza yaptı, Belediye Başkanından henüz bir açıklama ve taziye duymadık…

hasan   -  Bağlantı 1 Ağustos 2014, 22:44

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINI KULLANAN ŞÖFÖRLERİN EN AZ 5 YIL DENEYİMLİ OLMALARI LAZIM.AMA EHLİYET YILINA BAKILIRSA BU DURUMLAR KAÇINILMAZ OLUYOR.ÖLENLERE ALLAH TAN RAHMET DİLİYORUM.

Fatmanur   -  Bağlantı 1 Ağustos 2014, 18:22

Bankacı gibi sürekli para alışverişi yapıyorlar,koskoca otobüsleri kullanıyorlar.Yazık bu insanlara.

Fatmanur   -  Bağlantı 1 Ağustos 2014, 18:20

Günde 10-12 saat şoför çalıştırırlarsa olacağı budur.Bilginize…

hakan   -  Bağlantı 1 Ağustos 2014, 16:29

masraftan kaçıp işi ucuza maletmek adına halkın sağlığıyla oynuyorlar burada şoför arkadaşların kabahatide var şu anda otobüslerdeki kaliteli ve profosyenel şoför sayılıdır artık şoförler torpille alınıyor şoförlüğüne bakmıyorlar önce yönetimlerin profösyanel olması lazım ….

hakan   -  Bağlantı 1 Ağustos 2014, 16:24

ölenlere başsağlığı yaralalanlara geçmiş olsun uzun yıllar otobüs şoförlüğü yaptıktan sonra bıraktım halk otobüsleri şoförleri tam gün çalıştırıyorlar yani arkadaşlar sabah 5te kalkıp 6da göreve başlıyor ve akşam 8de görev bitiyor hesap teslim edip eve varınca saat22 yemek ye yat bu arkadaşlar yaz sıcaklarında ancak bu kadar dikkatli olur yetkili arkadaşlara iletilir?

Bir Vatandaş   -  Bağlantı 1 Ağustos 2014, 16:14

Gazetenizdeki güvenlik kamerası görüntülerinden otobüsün kırmızı ışıkta geçtiği anlaşılıyor . Çünkü 35 plakalı Linea dan sonra trafik akmaya devam ediyor . Bayramdan önce Üçgen mevkiinde bir otobüs şoförü sinyalsiz şerit değiştirdiği ve yolda üstüme sürdüğü için kornayla uyardım . Zeybek ışıklarında yanımda durdu . Neden korna çaldığımı sordu ; şerit değiştirirken sinyal vermesi gerektiğini söylediğmde bana araç kullanmayı bana sormayacağını ve sinyal verip vermeme hakkının kendisine ait olduğunu söyledi . Hemen belediyeyi aradım , bana bir numara verdiler ve aramamı söylediler . Arayıp şikayetimi ilettim ; yaklaşık 20 gün oldu hala bana bilgi verecekler . Telefondaki ilgisiz bayan öyle söylemişti . Bir kaç istisna hariç , bunlar adam olmaz .

emre a   -  Bağlantı 1 Ağustos 2014, 15:31

Işıklarda hiç durmadan sürekli geçiyorlar… Trafik polisleri de bazen bunu yapıyor malesef. Trafik kurallarına uyalım uymayanları UYARALIM…

murat   -  Bağlantı 1 Ağustos 2014, 14:31

BEN GÜNDE EN AZ İKİ DEFA OTOBÜSE BİNİYORUM. İNSAFSIZCA YORUMLAR YAPILMIŞ. YÖNETİCİLER ŞOFÖRLERE SÜRE VERİYORLAR. O SÜRE İÇERİSİNDE BELİRTİLEN NOKTAYA GİTMESİ GEREKİYOR. ŞOFÖRLERE OTOBÜS İÇİNDE YOLCULAR TARAFINDAN, OTOBÜS DIŞINDA SÜRÜCÜLER TARAFINDAN DEVAMLI HAKARET EDİLİYOR.ADAMLAR 1200 TL MAAŞ İÇİN GÜNDE EN AZ 10 SAAT İNSANLARLA UĞRAŞIYOR. PARAYI TAM ALACAKSIN ÜSTÜNÜ TAM VERECEKSİN, EKSİK ÇIKARSA CEBİNDEN ÖDEYECEKSİN GİBİ ŞEYLER.

önemsiz   -  Bağlantı 1 Ağustos 2014, 14:29

Belediye otobüsleri kampüsten kalktıktan sonra duraklardan bile zor biniyoruz. o kadar hızlı gidiyorlar ki durakta duramıyorlar duraktan 10 15 metre sonra araba anca durabiliyor

Sakalımız yokki   -  Bağlantı 1 Ağustos 2014, 14:08

İlla böyle durumların yaşanması gerekiyor aksi takdirde önlem almak gereksiz! Otobüsler belediyeye geçtiğinden beri defalarca yazdım defalarda aradım söförleri eğitin ehliyeti olanı almayın zaten buranın halkı araç kullanmayı bilmiyor saygısız diye ama can kaybı yaşanmadan anlamayız

yıldız   -  Bağlantı 1 Ağustos 2014, 14:02

Ne kırmızı ışık dinliyorlar, ne hız kuralı yayayken de arabadayken de otobüsleeden hep korkmuşumdur, hem saygısızlar, ne kendi canlarını ne başkalarının canlarını düşünmüyorlar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı