REKLAMI GEÇ

Denizli’de bir haftada 4 intihar olayı… Mevsim geçişleriyle ilgisi var mı?

Denizli’de bir haftada 4 intihar olayı… Mevsim geçişleriyle ilgisi var mı?

Denizli’de son bir haftada ardı arkası kesilmeyen intiharlar sonucu yaşanan ölümler araştırılması gereken bir konu haline geldi. Bugüne kadar intiharları araştıran uzmanlar, ard arda gelen bu intiharlarda mevsim geçişinin de etkisi olabileceğini söylüyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Ekim 2017 Pazartesi, 15:30

Denizli’de son bir haftada yaşanan intihar vakaları ürkütücü boyutlara ulaştı. İntihar edenlerin genç yaşta olmaları dikkat çekerken, kendini iple asarak ölüm yolunu seçenlerin sayısındaki artış da düşündürüyor.


İPTEN ALINDI, KURTARILAMADI
Geçtiğimiz Salı günü Servergazi Mahallesi’nde Ramazan Sarıkaya (30) evde kendini astı. Kendisine ulaşamayan ailesinin ihbarıyla kapı açıldı, genç adam ipten alındı, ancak kurtarılamadı. Genç adamın ipte asılı olduğunu gören ekipler zaman geçirmeden indirdi. Olay yerinde yapılan müdahalenin ardından ambulansa alınan genç, hastaneye götürülürken yolda hayatını kaybetti. Sarıkaya’nın intihar nedeni henüz bilinmiyor.


İNTİHARINI SOSYAL MEDYADAN DUYURDU
Honaz’da yaşayan İsa Tozlu ise 18 Ekim Çarşamba günü sosyal paylaşım sitesi facebook’tan veda mesajı yayınladıktan sonra tarım ilacı içerek intihar etti. Bir süredir maddi sıkıntılar yaşadığı iddia edilen İsa Tozlu, intiharından önce sevenlerine sosyal medyadan seslendi. Mesajında, “Bu dünya değil. Bu insanlar, kimse kimseye yar olmadı olamaz. Beni annemin yan tarafına gömün. Allaha emanet. Hakkınızı helal edin” yazan Tozlu daha sonra bir mesaj daha paylaştı. Tozlu, “Herkes hakkında haklı. Ben buraya kadar yürütebildim. Çarem yok, başaramadım” yazdı.


BİR GÜNDE İKİNCİ İNTİHAR
İsa Tozlu’nun yaşamına son verdiği aynı gün Denizli ikinci intihar olayı ile sarsıldı. Pamukkale’nin Topraklık Mahallesi’nde 35 yaşındaki İbrahim Karakaya, yalnız yaşadığı evinde pompalı tüfekle kendini vurdu, yaşamına son verdi.Topraklık Mahallesi Halk Caddesi’nde bulunan bir binadaki dairede yalnız yaşayan İbrahim Karakaya, pompalı tüfekle intihar etti. Silah sesinin duyan bina sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Eve giren polisler, Karakaya’nın cesedini buldu.


KENDİNİ ÇARDAĞA ASACAK DERDİ NEYDİ?
21 Ekim Cumartesi günü de 18 yaşındaki Ali Bozkuş’un kendisini evlerinin önündeki çardağa asarak yaşamına son vermesi Buldan’da şok etkisi yarattı. Ali Bozkuş, birlikte yaşadığı annesi duştayken, kendisini evlerinin önündeki çardağa astı. Bir süre sonra eve gelen arkadaşları, Bozkuş’u fark edip, asılı bulunduğu yerden indirdi, sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine sevk edilen ekiplerin yaptığı kontrolde Bozkuş’un yaşamını yitirdiği belirlendi.

MEVSİM GEÇİŞLERİ İLE İLGİSİ VAR MI?
Bugüne kadar intiharları araştıran uzmanlar, ard arda gelen bu intiharlarda mevsim geçişinin de etkisi olabileceğini söylüyor. kişinin davranış değişikliklerinden intihar edip etmeyeceğinin anlaşılabileceğini söyledi. İntiharların ayak sesleri olarak da şu belirtilerin dikkate alınması gerektiği belirtiliyor:
*Kişi intihar edeceğini dillendirmeye başlar,
*İçe kapanıp aşırı mutsuzluk içinde bulunabilir,
*Hayat enerjisinin bittiğini hissedebilir,
*Çok karamsarlık gösterebilir,
*Hayatla ilgili beklentisi yoktur,
*Herşey ona anlamsız gelmeye başlar,
*Daha önce girişimi olduysa tehlikelidir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı