REKLAMI GEÇ

Olmayan konteyneri depremzedelere satma vaadiyle dolandıran 6 kişi tutuklandı

Olmayan konteyneri depremzedelere satma vaadiyle dolandıran 6 kişi tutuklandı

Denizli’de polis iki ayrı operasyonda, vicdansızlığın ve ahlaksızlığın ne boyutlara geldiğini gösterdi. Sosyal medyada olmayan konteyneri depremzedelere satma vaadiyle ilan verenler tespit edildi. İki ayrı operasyonda 2’si kadın 6 kişi tutuklandı.

Ali Bilge / DENİZLİHABER / 17 Şubat 2023 Cuma, 14:07

Tüm dünyayı yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremin ardından ortaya çıkan ahlaksızlar Denizli’de de yakalandı. Sosyal medya ilanlarıyla olmayan konteyneri satma vaadinde bulunan 6 kişi iki ayrı operasyonda yakalandı.

İLK OPERASYON
İlk olay, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem sırasında Hatay’da evi yıkılan bir depremzede polise başvurarak internet üzerinden konteyner almak isterken dolandırıldığını söylemesiyle ortaya çıktı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında internet üzerinden satılık konteyner ilanı verip, depremzedeleri dolandıran kişilerin Denizli’de olduğu belirlendi. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, önceki gün (Çarşamba) operasyon düzenleyerek Emrah Ç. (43), Özkan Y. (35) ve Zeynep A’yı (36) gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen 3 kişi sorgularının ardından sevk edildikleri Adliye’de tutuklandı.
Tutuklanan 3 kişinin internet siteleri üzerinden sahte konteyner ilanı verdikleri, kendilerini telefonla arayan ve evleri yıkılan depremzedelerden 50 bin lira olan konteyner ücretinin yarısını aldıkları, konteynerleri tırla gönderdiklerini söyleyip, dolandırıcılık yaptıkları belirlendi. Bu olayda mağdur depremzede sayısının 3 çıktığı öğrenildi.

İKİNCİ OPERASYON
İkinci operasyon ise Pamukkale ilçesine bağlı Zeytinköy Mahallesi 5029 Sokak üzerinde bulunan iki adrese eş zamanlı düzenledi. Gerçekleşen operasyonda olayın içinde olduğu tespit edilen Bekir O., Keziban S. ve Halit S. isimli şahıslar gözaltına alındı. Gözaltına alınan ve ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen Bekir O., Keziban S. ve Halit S. isimli şahıslar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

YETKİLİLERDEN UYARI: İNANMAYIN
Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, özellikle sosyal medya adreslerinden satılık konteyner vaadlerine asla inanılmaması gerektiğini bildirerek bu tarz paylaşımları ve kişileri ihbar etmelerini istedi. Büyük bir yıkımdan çıkan ve barınma sorunu yaşayan depremzedelere karşı yapılan bu tarz dolandırıcılığın önüne geçilmesi için depremzedelerin mutlaka bulundukları bölgede kaymakamlık veya AFAD birimlerine isimlerini kaydettirmeleri gerektiği belirtildi. DENİZLİ HABER / İHA

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı