REKLAMI GEÇ

Denizli’de dershane operasyonu

Denizli’de dershane operasyonu

Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü, tarafından yapılan denetimlerde kaçak olarak faaliyet gösteren 14 dershane süresiz olarak kapatıldı. Tabelaları indirilip, kapılarına mühür vurulan dershanelerden bazılarının Fethullah Gülen Cemaati’ne yakın olduğu öne sürüldü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Mart 2016 Pazartesi, 18:48

Ramazan ÇETİN/(DHA)
Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kaçak olarak faaliyet gösterdiğini öne sürdüğü dershanelere yönelik denetim yaptı. Denetimlerde 14 dershane süresiz olarak kapatıldı, tabelaları indirilip, mühürlendi.

Milli Eğitim Müdürlüğü’nden dershanelerin kapatılmasına ilişkin yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

“Dershane kavramının 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu’ndan çıkarılmasına rağmen, herhangi bir özel eğitim kurumuna dönüşmeyen dershanelerin 2015-2016 eğitim öğretim yılı başından itibaren faaliyetlerine son vermeleri gerekiyordu. Ancak, buna rağmen eğitim faaliyeti yaptıkları tespit edilen Özel Fem Dershanesi Prestij Şubesi, Özel Meltem Körfez Dershanesi, Özel Çınar Sevgi Çiçeği Anafen Dershanesi, Özel Çal Körfez Dershanesi, Özel Çivril Körfez Dershanesi, Özel Meltem Körfez Dershanesi Zaferbey Şubesi, Özel Meltem Körfez Dershanesi Adliye Şubesi, Özel Yeni Yediiklim Dershanesi, Özel Buldan Körfez Dershanesi, Özel Sarayköy Meltem Körfez Dershanesi, Özel Acıpayam Meltem Körfez Dershanesi ve Özel Asya Meltem Körfez Dershanesi süresiz olarak kapatılmıştır.”

Açıklamanın sonunda öğrenci ve velilerin mağdur olmamaları için izinsiz eğitim yapan bu dershanelere gitmemeleri istendi. Kapatılan bazı dershanelerin Fethullah Gülen Cemaati’ne yakın olduğu öne sürüldü.

Yorumlar

ayhan   -  Bağlantı 22 Mart 2016, 16:17

eğitimdeki tüm sorunlar çözülür artık (!)

ali can eskicioğlu   -  Bağlantı 21 Mart 2016, 23:56

Anayasa Mahkemesi kararına rağmen sudan sebeplerle dersanelerle savaşıyorlar. Bu kirli savaşlarında çocukların geleceğiyle oynamaktan endişe de duymuyorlar. Ne de olsa okuyan nesil istemiyorlar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı