REKLAMI GEÇ

Alevlerin arasından 2 kişiyi kurtardı

Alevlerin arasından 2 kişiyi kurtardı

Denizli’de beş katlı bir apartmanın üçüncü katında televizyonun patlamasıyla çıktığı öne sürülen yangında balkonda mahsur kalan ve dumandan etkilenen 60 yaşındaki Gülsüm Kıvılcım, balkona tırmanan uzman çavuşluktan bir süre önce istifa eden Ramazan Çağ tarafından kurtarıldı.

/ DENİZLİHABER / 13 Mart 2013 Çarşamba, 17:14

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA) –

Yangın, Zeytinköy Mahallesi Zeytinköy Caddesi 2 Numara’daki Musa-Emine Kıvılcım Apartmanı’nın üçüncü katında bugün saat 11.00 sıralarında çıktı. Gülsüm Kıvılcım’a ait evde televizyonun aniden patlamasının ardından çıkan yangın, kısa sürede evi sardı. Kendini balkona atan Gülsüm Kıvılcım, çığlık atarak yardım istedi. Alevleri gören vatandaşlar, itfaiye ve polise haber verdi. Bu sırada kahvede arkadaşlarıyla oturan uzman çavuşluktan bir süre önce istifa eden Ramazan Çağ, yardım isteyen kadının çığlıklarını duyunca olay yerine koştu.denizli-eski-uzm-cavus-yanginda-iki-kisi-kurtardi-ic-1

Kadının balkondan yardım istemesi üzerine üçüncü kata tırmanan Ramazan Çağ, balkon demirlerine ip bağlayarak dumandan etkilenen Gülsüm Kıvılcım’ı ikinci kata indirdi. Çağ, daha sonra ikinci katta balkonda bulunan bir çocuğu da iple aşağı indirdi. Olay yerine gelen itfaiye ve polis ekipleri, dumanın kapladığı apartmandaki vatandaşları tahliye etti.

Apartmanda paniğe neden olan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürüldü. Dumandan etkilenen Gülsüm Kıvılcım, ambulansla Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kıvılcım’ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

denizli-eski-uzm-cavus-yanginda-iki-kisi-kurtardi-ic-2

Apartmanda oturan ve korkuyla sinir krizi geçirip, dumandan etkilenen vatandaşlara olay yerindeki ambulansta müdahale edildi. Gülsüm Kıvılcım’ı kurtaran Ramazan Çağ, “Hemen olay yerine koştum ve balkona tırmandım. Kadını aşağı alt kattaki evin balkonuna indirdim. Ardından bir çocuğu da aşağı indirdim. Ben uzman çavuşluktan ayrıldım. Bu konularda çok iyiyimdir. Tereddüt bile etmeden yardıma koştum” dedi.

Yorumlar

kurudereli   -  Bağlantı 14 Mart 2013, 00:27

ya haberi yapan kulaktan duyma haber yaptı yada adı gecen şahıs çok üfüttürmüşş ben ordaydım kadın kendini asagı atacaktı halatı yukarı attım kadın bagladı balkona sonrada kendini asagı bıraktı bi alt kattakiler zorla tutabildi halatla aşagı çoçukta indiren hiç olmadıı

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı