REKLAMI GEÇ

Gezi direnişçilerine dava

Gezi direnişçilerine dava

Denizli’deki Gezi Parkı protestosuna katılan İşçi Partisi (İP) Denizli İl Teşkilatı, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Denizli Şubesi ile Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 9 kişi hakkında dava açıldı.

/ DENİZLİHABER / 10 Eylül 2013 Salı, 12:32

Ferah IŞIK / DENİZLİ, (DHA)
Denizli Emniyet Müdürlüğü’nün çektiği görüntüleri inceleyen savcılık, İP Denizli İl Teşkilatı yöneticileri Mustafa Kaykan ve Kerem Yıldırım, TGB Denizli İl Başkanı Cem Dikmen, üyeler Can Bayram, Recai Altuntaş, Güldane Pekdoğan, Doğukan Ertan, Cüneyt Çelik ve KESK Denizli İl Başkanı Ali Şimşek’in Gezi Parkı eylemlerine katıldığını tespit etti.

Eyleme katıldıkları anlaşılan 9 kişi hakkında, savcı Şakir Yılmaz tarafından kanuna aykırı yürüyüş düzenlemek, bu yürüyüşlere katılmak ve grubu yönlendirmek suretiyle 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet suçundan dava açıldı. 9 kişinin Denizli Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanmalarına bir ay sonra başlanacağı öğrenildi.

3 Haziran’da Taksim Gezi Parkı’ndaki eyleme destek amacıyla Denizli’de de başlayan eylemler yaklaşık 20 gün devam etmişti. Eylemlerde toplanan vatandaşların oluşturduğu kalabalık zaman zaman 20 binin üzerine çıkmıştı.

Yorumlar

adar   -  Bağlantı 11 Eylül 2013, 11:46

O eylemlere binlerce kişi katıldı.Aralarından 9 kişiyi seçmişler.Onlarda tgb üyeleri.Özellikle onları seçmişler.9 kişi gider 9 bin kişi gelir.Böyle insanları susturabileceklerini mi sanıyorlar.Siz onlara zulmettikçe,o mazlumlar bir gün size zulmetmeye başladıklarında ne yapacaksınız acaba.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı